Μήπως ήρθε ο καιρός για ένα Hot Toddy;

O καιρός τραβάει κάτι ζεστό με αλκοόλ, αλλά δεν είναι ανάγκη να πέσεις στην ανάγκη του glühwein και του eggnog.

Το ότι το αλκοόλ σε ζεσταίνει, είναι ένας από πιο διαδεδομένους διατροφικούς μύθους. Εξίσου διαδεδομένη είναι διάψευσή του, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το κρύο κάνει καλή παρέα με ένα ποτό, αρκεί φυσικά αυτό το ποτό να είναι το αρμόζον στο κλίμα και την περίσταση. Τα ζεστά ποτά στην Ελλάδα έρχονται μαζί με τα λαμπάκια και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σαν εποχιακός πόσιμος διάκοσμος, αλλά δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα τέτοια.

Και αυτό γιατί τα ζεστά ποτά δεν μας είναι και τόσο ξένα, άσχετα από το αν τα έχουμε ταυτίσει με πολύ βορειοευρωπαϊκές καταστάσεις. Το ρακόμελο είναι το πιο χαρακτηρισιτκό παράδειγμα και μάλιστα υπάρχει ένα κοκτέιλ που το θυμίζει αρκετά. Το Hot Toddy είναι περισσότερο μέθοδος και λιγότερο συνταγή και έχει την δυνατότητα να φτιαχτεί στα μέτρα όλων και δεν απαιτεί καμία εμπειρία πίσω από την μπάρα, κάτι που το κάνει τέλειο για μια σπιτική βραδιά.

 

 

Η αγία τριάδα του Hot Toddy είναι το ουίσκι, το μέλι και ο χυμός λεμονιού. Από εκεί και πέρα, στο κομμάτι του βασικού ποτού, υπάρχει μια τρομερή ελευθερία επιλογών και κινήσεων. H τεκίλα είναι μια πολύ καλή εναλλακτική, ειδικά για όσους επιθυμούν μια «χειμωνιάτικη» μαργαρίτα, όπως και τα σκούρα ρούμια για όσους ονειρεύονται ακόμα tiki περίτεχνα ποτήρια. Γενικά είναι μια μέθοδος που χωράει μπόλικη δημιουργικότητα και φαντασία στο τελικό αποτέλεσμα, ειδικά με το παιχνίδι στα αρωματικά. 

Μιλώντας για αρωματικά, ανάλογα με τη συνταγή, μπορούμε να ξεκινήσουμε από την κανέλα και τα γαρύφαλλα και να φτάσουμε μέχρι τον αστεροειδή γλυκάνισο και τις φλούδες εσπεριδοειδών, ακόμα και κομμάτια φρούτων ή πουρέ από αυτά. Είναι τόσο απλή η διαδικασία του Hot Toddy που δεν υποχρεώνει τους πάντες σε μία και μόνο εκτέλεση όπως επιβάλλουν τα μεγάλα batch του eggnog και του glühwein. Ένας γεμάτος βραστήρας με ζεστό νερό μπορεί να μοιραστεί στα ποτήρια για το ποτό της αρεσκείας του καθενός. 

 

 

Στη βασική του εκδοχή, το Hot Toddy περιλαμβάνει 60ml ουίσκι, μια κουταλιά της σούπας μέλι ή δύο κουταλάκια ζάχαρη, 10ml χυμό λεμονιού και μία κούπα ζεστό νερό. φυσικά μπορεί να υπάρξει αυξομείωση των αναλογιών ανάλογα με τα γούστα. Ένα μυστικό για το Hot Toddy είναι να ζεσταίνουμε την κούπα που θα το πιούμε, κάτι εύκολο που απαιτεί απλά να της βάλουμε για 1 λεπτό σκέτο ζεστό νερό. Η εκτέλεση είναι ακόμα πιο εύκολη, δηλαδή απλή ανάδευση των υλικών, μαζί με τα αρωματικά της αρεσκείας μας και καλή μας, ζεστή, απόλαυση. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα κλασικά κοκτέιλ όπως το Old Fashioned, το Negroni και άλλα απλά στην εκτέλεση που η θερμότητα δεν τα καταστρέφει, μπορούν να γίνουν σε Hot Toddy παραλλαγή, με την απλή προσθήκη ζεστού νερού. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved