To gin Engine είναι ένα απόσταγμα ιταλικού μηχανοκίνητου πάθους.

Αν ακόμα πιστεύεις πως το gin είναι αμιγώς βρετανική υπόθεση θα κληθείς να ανακαλέσεις.

Το ουίσκι έχει πάψει εδώ και καιρό να αποτελεί προϊόν γεωγραφικού περιορισμού. Μπουκάλια από την Ινδία και την Ιαπωνία, μέχρι τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι μπορούν να προσεγγίσουν ένα ποτό που γεννήθηκε σε ένα μέρος κι ένα κλίμα που βρίσκεται στους αντίποδές τους με τον απαιτούμενο σεβασμό. 

 

 

Ακόμα και οι πιο πιστοί οπαδοί του δόγματος της ονομασίας προέλευσης έχουν αναγκαστεί να υποκύψουν στη γοητεία αυτών των εξωτικών μπουκαλιών αποδεχόμενοι ότι το κάνουν όπως ακριβώς θα έπρεπε. Ένα άλλο βρετανικό ποτό, λίγο πιο νότιο στην καταγωγή δεν έχει την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση. Με μακρινή καταγωγή από την Ολλανδία, το gin αποδείχθηκε πολύ πιο αγγλικό από όσο θα περίμενε κανείς. Η φύση του gin, ως μπουκέτο αρωματικών βοτάνων, είναι ιδανικός καμβάς για ένα παγκόσμιο ποτό με τοπικά χαρακτηριστικά. 

 

 

Αυτό είναι κάτι που έχει αλλάξει, ευτυχώς τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα έγινε το απολύτως αυτονόητο με τα μη αγγλικά gin, έγιναν μεσογειακά. Με τέτοιο πλούτο αρωμάτων και βοτάνων, το gin είναι απολύτως φυσιολογικό να φτιαχτούν premium gin από την Ισπανία και την Ελλάδα, μέχρι την Ιταλία και τη Γαλλία. Για τους Ιταλούς που όλα είναι ζήτημα αισθητικής δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα ακόμα gin, αλλά να το κάνουν εντελώς διαφορετικά.

Το gin Engine κερδίζει αμέσως με το μπουκάλι του, ή μάλλον την κονσέρβα του. Η μεταλλική του συσκευασια μιμείται τις αντίστοιχες συσκευασίες ορυκτελαίων τις οποίες έβρισκες σχεδόν παντού τα παλιά χρόνια από τη μία άκρη της Ιταλίας μέχρι την άλλη, τότε που κυριαρχούσε το βούισμα της βέσπας στο περιβάλλον. 

 

 

Ανοίγοντας το πώμα βγαίνουν αμέσως τα αρώματα που θα περίμενε κανείς από ένα ιταλικό gin. Με καταγωγή από τον Πεδεμόντιο, ναι μεν η κύρια γεύση ορίζεται από τον καρπό του άρκευθου, όπως σε κάθε gin, όμως το μπουκέτο των αρωμάτων είναι αμιγώς βορειοϊταλικό. Το λεμόνι και η δάφνη πρωταγωνιστούν αποτίοντας κι ένα φόρο τιμής σε άλλα παραδοσιακά αποστάγματα και λικέρ της Ιταλίας. 

To όνομά του δεν οφείλεται μόνο στην πλούσια μηχανοκίνητη παράδοση της γειτονικής χώρας, αλλά και στην ιδιαίτερη συσκευή απόσταξης που χρησιμοποιείται. Με το παρατσούκλι “Engine” πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο απόσταξης υπό κενό που επιτρέπει την απόσταξη και τον εμπλουτισμό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κάνοντάς την πιο αποδοτική.

 

 

Το αποτέλεσμα είναι ένα 100% ιταλικό προϊόν σε κάθε του διάσταση, από το μπουκάλι και τα την πρώτη ύλη, μέχρι το γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα. Το καλύτερο όμως είναι άλλο, το gin ήταν μέχρι τώρα το μοναδικό μη ιταλικό συστατικό του Negroni. Ένα τόσο τυπικά ιταλικό cocktail ήταν μόλις κατά τα ⅔ ιταλικό και αυτό μπορεί να αλλάξει με το gin Engine. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved