Μαργαρίτα στο φούρνο σου μέσα σε 4 απλά βήματα

Πίτσα πάλι, πίτσα πάλι, ΟΕ, ΟΕ!

Μαζεύεσαι με τα φιλαράκια για να απολαύσεις βραδιά Champions League. Έχεις παραγγείλει μία ώρα πριν τη σέντρα και καταλήγεις να κάνεις την πρώτη δαγκωνιά κάπου εκεί γύρω στο 70ο λεπτό. Μη σου τύχει...

Και για να μη σου τύχει, οφείλεις να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Πίτσα-DIY, λοιπόν, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και την παρέα σου χορτάτη.

Υλικά 

Βασική ζύμη πίτσας
500γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες και κομμένες κονκασέ
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.γ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι - πιπέρι

pizza margherita

Για το τελείωμα

1-2 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
125γρ. τυρί Gouda
6-7 φύλλα βασιλικού
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες 

Εκτέλεση

1. Βάζεις τις ντομάτες για μερικά δευτερόλεπτα μέσα σε βραστό νερό, αφού τις έχεις χαράξει ελαφρώς. Τις βγάζεις και αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζεις και τις κόβεις κονκασέ.

2. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνεις λίγο λάδι και ρίχνεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τέλος τον βασιλικό, αφήνοντάς τα να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

3. Απλώνεις το μείγμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού πάνω στο ανοιγμένο ζυμάρι και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά - το gouda και το λάδι. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς με αντίσταση πάνω-κάτω για περίπου 7 λεπτά, μέσα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο (σ.σ.: ή περασμένο με ελάχιστο λάδι.

4. Γαρνίρεις με τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved