Laphroaig 10yo Sherry Oak Finish: Ένα ουίσκι που ακροβατεί με την πολυπλοκότητα

Ένα από τα πιο κλασικά ουίσκι, αποκτά μια έκδοση που του δίνει το κάτι παραπάνω.

Σε ό,τι αφορά τα προϊόντα που έχουν χαρακτηριστεί iconic, κάθε φορά που έχει τολμήσει κάποιος να τα μπολιάσει με οποιαδήποτε καινοτομία η κριτική της ιεροσυλίας είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο. Η δυσκολία που καλούνται να αντιμετωπίσουν όσοι προβάινουν σε τέτοιου είδους πειραματισμούς, δεν βαρύνονται μόνο από την ευθύνη της παραγωγής ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας. 

 

 

Αυτό, ως τεχνικό κομμάτι, όσο δύσκολο κι αν είναι τελικά επιτυγχάνεται. Το δύσκολο είναι, οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν να μην αφαιρούν τίποτα από την ταυτότητά του, μόνο να της προσθέτουν στοιχεία κι αυτά χωρίς να την αλλοιώνουν. Τη δύσκολη αυτή αποστολή, το Laphroaig 10-year Sherry Oak Finish τη φέρνει εις πέρας και μάλιστα με τρόπο πανηγυρικό.

Με μοναδική «παρέμβαση» την περεταίρω ωρίμανση για ακόμη ένα έτος σε βαρέλια που κάποτε φιλοξενούσαν Oloroso Sherry, το Laphroaig 10-year αποκτά ένα ελαφρά πιο περίπλοκο προφίλ χωρίς να στερείται τίποτα από την ισορροπημένη γεύση του. Στις πρόσθετες νότες κυριαρχεί το μέλι, με την καραμέλα και το σιρόπι σφενδάμου να ακολουθούν κατά πόδας φτίαχνοντας ένα σαφέστατα πιο γλυκόπιοτο ουίσκι κάνοντας πιο απαλές τις γωνίες της τραχύτητας που χαρακτηρίζει τα Islay.

 

 

Το 10-year Sherry Oak Finish εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια εμπλουτισμού της γκάμας της Laphroaig ώστε κάθε πότης να μπορεί να βρει μια φιάλη στα δικά του γούστα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δούμε κι άλλες ειδικές εκδόσεις, όχι μόνο του 10-year, αλλά και άλλων. Το 10-year Sherry Oak Finish θα βρίσκεται σε πειραματική διάθεση, δηλαδή σε μια περιορισμένη παραγωγή 4.450 φιαλών. Αναλόγως με την υποδοχή που θα έχει από τους φίλους του Laphroaig, οι οποίοι είναι και δύσκολοι ως φανατικοί, θα εξαρτηθεί και το αν θα το ξαναδούμε. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved