Δύο σπάνια ιαπωνικά ουίσκι αναστατώνουν τους συλλέκτες

Από τις πιο εντυπωσιακές φιάλες που έχουμε δει ποτέ.

Μπορεί η εξωτερική εμφάνιση να είναι από μόνη της αρκετή για να κάνει έναν συλλέκτη να τα διεκδικήσει, όμως και το εσωτερικό τους, δηλαδή το ουίσκι των Sapphire Geishas, είναι επίσης ένας σοβαρός λόγος για να δεις πόσα χρήματα έχεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Για την ακρίβεια, ίσως είναι ο σημαντικότερος.

Αυτό είναι το παλαιότερο και πιο ακριβό ιρλανδικό ουίσκι

Οι φιάλες που φιλοξενούν το ουίσκι είναι νέες εκείνο όμως δεν είναι. Τα δύο αυτά σπάνια όπως τα χαρακτηρίζουν Karuizawa έχουν τη δική τους ιστορία και αυτό, φυσικά, τα κάνει και ακριβά. Το αποστακτήριο που κάποτε τα δημιούργησε έκλεισε το 2000 και όπως καταλαβαίνεις, αυτό αυξάνει κατακόρυφα την τιμή τους.

Τα spirits ωρίμασαν μέσα σε sherry casks και μόνο 146 φιάλες είναι διαθέσιμες από αυτό που είναι 31 ετών και 105 από αυτό που συστήνεται ως 36 ετών. Το πρώτο κοστίζει 16,000 δολάρια και το δεύτερο 20,000 δολάρια. Ναι, πληρώνεις και για την ιδιαίτερη εικόνα τους.

Αν έχεις τα χρήματα αυτά κάπου καλά κρυμμένα, τότε πρέπει να ξέρεις πως μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, θα πρέπει να κάνεις την κίνησή σου εδώ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved