Η τάρτα που πρέπει να έχεις μόνιμα στο ψυγείο

Tarte tatin για τις λιγούρες της ημέρας (και της νύχτας).

Ωραία τα γλυκά από τα ζαχαροπλαστεία, αλλά ακόμη πιο ωραίο είναι να μάθεις να φτιάχνεις κάποια από αυτά μόνος σου. Η περίπτωση της τάρτας Tatin (ή tarte Tatin όπως την αποκαλούν), είναι ιδανική για κάποιον αρχάριο στα γλυκά. Η διαδικασία παρασκευής της είναι απλή, ετοιμάζεται σε μικρό χρονικό διάστημα και αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό με τον καφέ ή επιδόρπιο για μετά το φαγητό.

Υλικά (για 6 άτομα)

1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
180γρ. ζάχαρη
60γρ. μαλακωμένο βούτυρο
2 μήλα ή αχλάδια χωρίς σπόρια και κομμένα καρέ
6 ειδικά φορμάκια για tarte Tatin

Pear Tarte Tatin 1

Εκτέλεση

1. Παίρνεις το φύλλο σφολιάτας και κόβεις έξι κυκλικά κομμάτια με την βοήθεια ενός ποτηριού. Τα τρυπάς με ένα πηρούνι.

2. Αλείφεις τα φορμάκια με το βούτυρο και μοιράζεις την ζάχαρη μέσα σε αυτά.

3. Στρώνεις στα φορμάκια τα κομμάτια του μήλου ή του αχλαδιού και τοποθετείς πάνω τους τη σφολιάτα.

4. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

5. Πριν κρυώσουν, τα αναποδογυρίζεις στο πιάτο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved