Η υπεροχή της μακαρονάδας βρίσκεται στο pesto

Και εδώ σου έχουμε την αυθεντική συνταγή. 

Είναι μία από τις πιο παραδοσιακές συνταγές που έχει φέρει στα πιάτα μας η Ιταλία. Η μακαρονάδα pesto, είναι η απόδειξη πως δεν είναι μόνο οι κιμάδες και τα θαλασσινά που μπορούν να απογειώσουν τα ζυμαρικά σου. Και είναι τόσο εύκολη στην προετοιμασία, που θα σου καλύψει τις πείνες στο άψε-σβήσε.

Υλικά (για 6 άτομα)

750γρ. σπαγγέτι Νο.6
Αλάτι - Πιπέρι

Για το pesto:

2 ματσάκια πλατύφυλλο βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
50γρ. παρμεζάνα
30γρ. πεκορίνο 
220ml αγνό παρθένο ελαιόλαδο
60γρ. κουκουνάρι
10γρ. αλάτι

016

Εκτέλεση

1. Βάζεις σε ένα μπλέντερ το μισό λάδι, τα κουκουνάρια, το πεκορίνο, την παρμεζάνα, το αλάτι και τον βασιλικό και τα πολτοποιείς.

2. Προσθέτεις και το υπόλοιπο λάδι και πολτοποιείς για δεύτερη φορά (σ.σ.: αυτό γίνεται για να μην ανέβει η θερμοκρασία του δοχείου εξαιτίας της τριβής και θερμανθεί η χλωρφύλλη του βασιλικού, με αποτέλεσμα να σκουρύνει και να χάσει το ζωντανό πράσινο χρώμα του.

3. Σε 1 λίτρο νερό και 25γρ. αλάτι, βράζεις τα σπαγγέτι για 8 λεπτά κι αφού τα στραγγίξεις, τα ανακατεύεις με το pesto.

4. Τα σερβίρεις και, αν θέλεις, προσθέτεις λίγη επιπλέον παρμεζάνα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved