Έξι διαστημικές μηχανές που μας προκαλούν ανατριχίλες

Ο φουτουρισμός της ασφάλτου στο αποκορύφωμά του.

Για κάποιους η μηχανή είναι συνυφασμένη με την ταχύτητα, για κάποιους άλλους με την ομορφιά. Η πλειοψηφία όμως εστιάζει και στα δύο. Δεν είναι υπερβολή αυτό που λένε για τους μηχανόβιους όταν αποκτούν μοτοσυκλέτα: «Δεν αγοράζεις μόνο μηχανή, δημιουργείς και μια δεύτερη σχέση».

Λογικό λοιπόν οι σχεδιαστές να δίνουν τεράστια έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση, ωστόσο είναι ορισμένες περιπτώσεις που η φαντασία τους ταξίδεψε πολλά -μα πάρα πολλά- χρόνια μπροστά δίνοντας στον κόσμο μια πρώτη γεύση για το πώς θα είναι οι μηχανές του μέλλοντος. Με ή χωρίς ρόδες, η φάση... Star Wars!

Lotus C-01

Lotus C 01

Αν έχεις δει το «Tron: Legacy» δεν θα σου κάνει εντύπωση η Lotus C-01. Η πρώτη μηχανή που έφτιαξε η Lotus είναι -από εξωτερική εμφάνιση τουλάχιστον- από άλλη εποχή. Ένας πύραυλος ειδικά φτιαγμένος από τιτάνιο, ίνες άνθρακα και αεροδιαστημικής ποιότητας χάλυβα, είναι βέβαιο ότι θα σε απογειώσει.

G2 P51 Combat Fighter

G2 P51 Combat Fighter

Η G2 P51 Combat Fighter παίζει και να είναι μία από τις πλέον προκλητικές μηχανές που κυκλοφορούν εκεί έξω. Τίποτα δεν είναι κρυφό σε αυτό το δίτροχο καθώς ο σκελετός αποκαλύπτει ό,τι έχει και δεν έχει. Προκλήσεις σαν κι αυτές, είναι πάντα καλοδεχούμενες.

Ducati’s Draxter

draxter1

Στο «Longest Yard» η ομάδα λεγόταν Mean Machine. Η συγκεκριμένη Ducati θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζεται Dream Machine για πολύ συγκεκριμένους και ευνόητους λόγους. Επηρεασμένη από το αγωνιστικό της DNA, καταργεί τα συνηθισμένα design και σε ταξιδεύει σε ένα μέλλον πολύ πιο μακρινό κι από αυτόν τον ίδιο τον Blade Runner.

Quantum Leap

Quantum Leap

Όταν ο Christopher Nolan έβγαζε τα «Dark Knight» και «Dark Knights Rises», προβάλοντας το νέο Batmobile που έγινε μοτοσικλέτα, κατά πάσα πιθανότητα εμπνεύστηκε από αυτό το μοντέλο. Το Quantum Leap δεν είναι μία συνηθισμένη κατασκευή, με λάστιχα που παραπέμπουν σε αμάξι παρά σε μοτοσυκλέτα, ενώ το design της είναι τόσο ιδιαίτερο που χρειάστηκε 2.100 ώρες ανθρώπινης απασχόλησης για να ολοκληρωθεί.

Bell & Ross B-Rocket

bell ross

Ποιος είπε ότι η Harley-Davidson βγάζει μόνο «τσοπεριές»; Αν δεν πείθεσαι, το Bell & Ross B-Rocket θα σου αλλάξει γνώμη. Μία πραγματική ρουκέτα που είναι ικανή να σε στείλει στο άπειρο και ακόμα παραπέρα. Ελκυστική και σέξι όσο δεν πάει, αλλά να την πω την αμαρτία μου, εύχομαι να μην είναι έτσι οι Harley του μέλλοντος.

Carl Brouhard Roadster

carl

Και επειδή ξέρω ότι ανησύχησες πως τα chopper θα αποτελέσουν είδος υπό εξαφάνιση δες και αυτό για να ησυχάσεις. Το πιο ωραίο και μοντέρνο «μωρό» της Harley αυτή τη στιγμή, που μόνο και λόγω της εξωτερικής της παρουσίας θέτει δυνατή υποψηφιότητα ώστε να καταστεί κυρίαρχος της ασφάλτου. «Στόχος μου ήταν να κερδίσω τον τίτλο της Ομορφότερης Αμερικανικής Μοτοσικλέτας», δήλωσε ο δημιουργός της,  Carl Brouhard. Καλά τα πήγες παίχτη!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved