Jaguar E-type Zero: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τα βάθη της δεκαετίας του '60

Δεν το περίμενες αυτό, ε;

Έχοντας δώσει την υπόσχεση πως από το 2020 κι έπειτα θα... ηλεκτρικοποιήσει όλα της τα μοντέλα, η Jaguar μόλις σήμερα φρόντισε να μας δώσει μια γεύση για τα μελλούμενα, χρησιμοποιώντας εργαλειακά το... παρελθόν!

Συγκεκριμένα, παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Jaguar E-type Zero του οποίου ο σχεδιασμός προέρχεται από τη μακρινή δεκαετία του 1960 και συγκεκριμένα από το E-type. Παρεμπιπτόντως, το τελευταίο είχε κάποτε χαρακτηριστεί από έναν κάποιο Enzo Ferrari ως «το ομορφότερο αμάξι στον κόσμο». 

Το Jaguar E-type Zero διαθέτει μπαταρία με χωρητικότητα 40kWh που του δίνει αυτονομία 270 περίπου χιλιομέτρων και για να επαναφορτιστεί πλήρως χρειάζεται περίπου 6 με 7 ώρες. Φτάνει τα 100km/h σε 5.5 δεύτερα, γεγονός που σίγουρα δεν το κάνει μεγάλο ανταγωνιστή της Tesla από άποψη ταχύτητας (η οποία παίζει μεγάλη μπάλα στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων), αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: η Tesla δεν βγάζει τέτοιες ομορφιές που μοσχοβολάνε ρετρίλα.

Μέχρι στιγμής, η Jaguar παραμένει φειδωλή τόσο ως προς την τιμή όσο και ως προς τη διαθεσιμότητα ενώ φάινεται πως ελέγχει τις αντιδράσεις για το παράτολμο αυτό εγχείρημα να «παντρέψει» το φουτουριστικό με το κλασικό. 

Εμάς μας κάνει. Μας κάνει και μάλιστα πολύ. Εσένα;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved