Μας τύφλωσε η φουτουριστική ομορφιά μιας θρυλικής Lamborghini

Η Countach του 1976 είναι φτιαγμένη από το μέλλον.

Να ζητήσω συγγνώμη προκαταβολικά για τον επιθετικό τρόπο που θα αρχίσω το μικρό αυτό άρθρο, όμως πραγματικά ετούτο εδώ είναι αυτοκίνητο για αρχόντους κι όχι για λινάτσες. Αρχόντους που ζούνε στο διάστημα γιατί τέτοιος φουτουριστικός σχεδιασμός και ιδιαίτερα για τη δεκαετία του 1970 δεν είμαι σίγουρος ότι είχε ξαναπαίξει σε αυτοκίνητο.

Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε η Lamborghini Countach, πίσω στα 1974, είμαι αρκετά σίγουρος πως πολλοί σχεδιαστές άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών έσκισαν τα πτυχία τους και πήγαν να γίνουν αγρότες στη Βόρεια Βεστφαλία. Οι επιθετικές γραμμές της που φέρνουν κάτι ανάμεσα σε υπερηχητικό αεροπλάνο και καλόγουστο διαστημόπλοιο, σε συνδυασμό με το άνοιγμα των «φτερών» της προκαλούν δέος ακόμη και σήμερα.

Δε θα μπούμε καν στη διαδικασία να σου μιλήσουμε για τα μηχανικά της μέρη, αυτά τα αφήνουμε για κάποια άλλη στιγμή. Θα επικεντρωθούμε στην ομορφιά που σίγουρα αντιλαμβάνεσαι. Εσύ και πολλοί σύγχρονοι εικαστικοί που πολύ θα ήθελαν αυτή η γαλάζια Countach LP 400 Periscopio του 1976 να ήταν δικό τους δημιούργημα.

Δεν ξέρω, τελικά, από πού να αρχίσω και που να τελειώσω τον διθύραμβό μου για αυτό το αριστούργημα. Διότι μπορεί οι Lamborghini να έγιναν ακόμα πιο επιθετικές την δεκαετία του 1980, όμως εν τέλει για εμένα αυτή η πρώτη εκδοχή των Countach είναι η αγαπημένη μου. Και με αφήνει με ανοιχτό το στόμα κάθε μα κάθε φορά που τη βλέπω.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved