Sotheby's Αν έχεις 5 εκατομμύρια στην άκρη, κάνεις δική σου αυτή τη σπάνια Ferrari F50

Βγαίνει σε δημοπρασία τον Οκτώβριο και για το τιμόνι της θα σφαχτούν πλούσια παλικάρια.

Μας αρέσουν τα ρεκόρ που σπάνε. Είναι ιντριγκάδορικη όλη αυτή η ιστορία. Ωστόσο τα ρεκόρ γίνονται ακόμη πιο ιντριγκαδόρικα όταν στη συζήτηση μπαίνει μία Ferrari. Και τι Ferrari, ε; Μία σπάνια F50 που για το τιμόνι της θα σφαχτούν πλούσια παλικάρια. Ονομάστηκε «το πιο καλά φυλαγμένο μυστικό του Maranello» και θα βγει σε δημοπρασία στις 2-5 Οκτωβρίου από τον οίκο Sotheby’s. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του δημοπρατικού οίκου αναμένεται να πιάσει ένα ποσό κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Αυτό το ποσό αναμένεται να είναι ένα ποσό ρεκόρ για το συγκεκριμένο μοντέλο. Μία Ferrari F50 του 1955 πουλήθηκε από τη RM Sotheby’s το 2020 για 3,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τον Αύγουστο του 2022, το ίδιο μοντέλο πουλήθηκε από τη Gooding & Company για λίγο περισσότερα από 4,6 εκατομμύρια ευρώ. Η συγκεκριμένη Ferrari F50 του 1997 αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ και αυτό θα συμβεί λόγω χρώματος. Από τα 349 κομμάτια που βγήκαν από το εργοστάσιο μεταξύ 1995 και 1997, μόλις 31 «φόρεσαν» το κίτρινο χρώμα «Giallo Modena», καθιστώντας το 10 φορές πιο σπάνιο από οποιοδήποτε άλλο όχημα της παραγωγής.

 

 

Πέρα από το χρώμα και τη σπανιότητα, η F50 είναι ένα από τα τελευταία υπέροχα supercar της παλιάς σχολής. Ο V12 κινητήρας των 4,7 λίτρων αφήνει ένα ουρλιαχτό που θυμίζει κινητήρα F1. Το ταξίδι της συγκεκριμένης Ferrari, σύμφωνα με τη Sotheby’s, ξεκίνησε από την Ιταλία και το 2002 βρέθηκε στην κατοχή ενός Ιάπωνα. Έναν χρόνο αργότερα εισήχθη στην Ταϊβάν, όπου παραμένει έκτοτε. Οδηγούμενο τακτικά αν και με φειδώ, το εντυπωσιακό κίτρινο supercar φορούσε τον άμεσα αναγνωρίσιμο και αγαπημένο αριθμό κυκλοφορίας «8888-GT».

Τυχερός αυτός που θα αποκτήσει τα κλειδιά της.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved