H Toyota Supra συμπληρώνει 45 χρόνια κυριαρχίας στους δρόμους με μια νοσταλγική έκδοση

Η 45th Anniversary θα παραχθεί σε μόλις 900 κομμάτια και έχει μια αεροτομή που κάπου την έχουμε ξαναδεί.

Ίσως η 5η γενιά του φημισμένου ιαπωνικού κουπέ να μην κατάφερε να προκαλέσει τον ενθουσιασμό της προηγούμενης γενιάς, ειδικά με το πολύ γερμανικό DNA κάτω από την κατά τα λοιπά γοητευτική σιλουέτα, ωστόσο η νέα Supra είναι ένα ικανότατο και γρήγορο κουπέ με στοιχεία που το κάνουν αρκετά παραδοσιακό και καθαρόαιμο, χωρίς υβριδικά συστήματα κλπ.

Για να αναδείξει ακόμα περισσότερο την ουσία της 5ης γενιάς της Supra, η Toyota παρουσίασε μια ειδικά έκδοση, μόνο για τις ΗΠΑ, που επιχειρεί να συνδέσει το παρόν με το παρελθόν του ιαπωνικού κουπέ. Αρχικά διατίθεται σε δύο μόνο χρώματα, ένα λευκό, παραδοσιακό για σπορ ιαπωνικό αυτοκίνητο, κι ένα πορτοκαλί το οποίο χωρίς να το αναφέρει επίσημα, όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι αναφορά στην πιο διάσημη κινηματογραφική Supra του Paul Walker. 

 

 

Πίσω υπάρχει μια αεροτομή που μπορεί να μην θυμίζει γέφυρα όπως της παλιάς Supra, αλλά είναι επίσης μια αναφορά σε αυτή. Είναι ρυθμιζομενη ως προς την κλίση της, άρα και η αρνητική άντωση που ασκεί ώστε να είναι κατάλληλη και για τις ευθείες, όσο και για τις στροφές. 

Οι 19άρες ζάντες της είναι σε μαύρο ματ χρώμα όπως μαύρες είναι και δαγκάνες των φρένων, όπως ήταν και στα 90s πριν γεμίσουμε με πολύχρωμες φανταχτερές δαγκάνες φρένων. Η πορτοκαλί μπάρα θόλων με το logo Τoyota Gazoo Racing είναι και η τελευταία πινελιά ουσίας, για τα μάτια του οδηγού και μόνο. 

 

 

Κάτω από το καπό συνεχίζει να βρίσκεται ο straight six της BMW με τα 3 λίτρα και τα 382 άλογα χωρίς αλλαγές, μιας και βασίζεται στην έκδοση GR. Μια τελευταία λεπτομέρεια είναι η ταινία στο πλάι, στην πόρτα και το φτερό με την κλασική για Supra γραμματοσειρά να μοιάζει με τις ταινίες που είχαν στα 80s τα ιαπωνικά σπορ αυτοκίνητα, όπως η 3η γενιά της Supra. Εν αναμονή του αβέβαιου μέλλοντος μιας ενδεχόμενης 6ης γενιάς Supra, αυτή η ειδικά έκδοση για τα 45 χρόνια του μοντέλου ίσως να υπάρχει μια μικρή υπόσχεση των Ιαπώνων ότι σκοπεύουν να κρατήσουν τη Supra στη ζωή, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα γίνει ηλεκτρική. Σίγουρα θα τσαντίσει λιγότερους από ότι αυτή με τον κινητήρα της BMW.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved