Η AMG γιορτάζει 55 πολύ γρήγορα χρόνια με μια ειδική G63

Μπορεί το θηριώδες SUV να μην είναι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα δουλειάς για μια εταιρεία που έγραψε ιστορία σε πίστες, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος επίδειξης των δυνατοτήτων της.

Πολλά χρόνια πριν τα τρία γράμματα AMG γίνουν το συνώνυμο των (πολύ) γρήγορων εκδόσεων των μοντέλων της Mercedes, ήταν μια αυτόνομη μικρή εταιρεία που αναλάμβανε να μετατρέπει βαρετά και συντηρητικά σεντάν σε όπλα πίστας που έγραψαν ιστορία με πρώτο διδάξαντα το Red Pig 300 SEL 6.3 που άλωσε το Spa. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει στο πέρασμα των 55 ετών, ένας αριθμός που φιλοξένησε επί σειρά ετών πολλούς κωδικούς μοντέλων της Mercedes-AMG.

Με αυτή την αφορμή η Mercedes παρουσίασε την ειδική έκδοση της G63 Edition 55 και τα μοναδικά της εντυπωσιακά χαρακτηριστικά δεν είναι μόνο η ιπποδύναμη των 577 ίππων, αλλά ούτε και το βάρος των 2,5 τόνων. Οι υποψήφιοι πελάτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο χρώματα, μια κατάμαυρη απόχρωση που είναι και το πιο αγαπημένο χρώμα για το τετράγωνο και macho σουλούπι της G-Class και ένα φωτεινό άσπρο που θυμίζει τις παλιές αγωνιστικές Mercedes πολύ πριν καθιερωθεί το ασημί ως επίσημο αγωνιστικό της χρώμα. 

 

 

Το στιβαρό σασί πατάει πάνω σε 22άρες σφυρήλατες ζάντες στο χρώμα του τιτανίου με τη σκυτάλη των αλλαγών να περνάει σε εσωτερικές αλλαγές. Ο αριθμός 55 κοσμεί διάφορα στοιχεία, από την επίπεδη βάση του τιμονιού, μέχρι το ταμπλό. Το κόκκινο δέρμα είναι ένας φόρος τιμής στα σαλόνια των πρώτων SL και παντρεύεται με το σύγχρονο μάυρο και τις ματ επιφάνειες από ανθρακονήματα. Κάτω από τετράγωνο καπό που θυμίζει το 240GD που οδηγούσες στον στρατό φωλιάζει ένας 4λιτρος V8 με δύο turbo ο οποίος βγάζει περίπου 500 άλογα περισσότερα από το  240GD, άλογα αρκετά για να χαρίσουν επιδόσεις επιδόσεις supercar στο τετράγωνο κουτί που ακούει στο όνομα G63 AMG Edition 55.

 

 

Εξωτερικά στο κάτω μέρος των θυρών υπάρχουν ταινίες με το logo της AMG, ακόμα μια πινελιά που κινείται μεταξύ της vintage προσέγγισης και της σύγχρονης εκτέλεσης. Κατά λοιπά η πρόθεση της AMG με αυτόν τον τετράτροχο φόρο τιμής στην ιστορία της είναι μια υπόσχεση για το μέλλον. 

Η G-Class πολύ σύντομα θα διαβεί το εξελικτικό μονοπάτι της ηλεκτροκίνησης. Με αυτή την τελευταία ειδική έκδοση η AMG υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να παράγει γρήγορες εκδόσεις της G Class ακόμα κι αν αυτές δεν έχουν δύο μπάσες φαλτσοκομένες μπούκες εξάτμισης στο πλάι. Το μέλλον μπορεί να είναι αθόρυβο, αλλά δεν θα είναι λιγότερο συναρπαστικό και γρήγορο για εκείνη την κάποτε μικρή φίρμα απο το Affalterbach που ξεκίνησε το 1967 σαν πείραμα δύο πρώην μηχανικών της Mercedes.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved