H Morgan Plus Four CX-T αντιμετωπίζει με υπεροψία  κάθε SUV εκεί έξω

Ένα προπολεμικό αυτοκίνητο που δεν φοβάται πέτρες και χώματα; Μας αρέσει ήδη.

Αν υπάρχει μία εταιρία που ενσαρκώνει τον βρετανικό σνομπισμό σε ένα καταναλωτικό προϊόν, αυτή δεν είναι άλλη από τη Morgan. Για δεκαετίες επιμένει ότι οι βασικές αρχές για ένα σοβαρό sportscar είναι σε μάρμαρο γραμμένες και δεν επιδέχονται καμία αλλαγή. Οι όποιες αλλαγές έχει αναγκαστεί να κάνει όλα αυτά τα χρόνια η Morgan είχαν να κάνουν μόνο με άνωθεν πιέσεις υποχρεωτικών κανονισμών ασφάλειας και ρύπων. 

 

 

Αυτή τη φορά όμως η Morgan αποφάσισε να δείξει τον σνομπισμό της απέναντι σε όλες αυτές τις εταιρίες που κοιτούσαν υποτιμητικά τα SUV μέχρι που αναγκάστηκαν να βάλουν κι αυτές από ένα τουλάχιστον στη γκάμα τους. Έχουμε ήδη τις Maserati Levante και Lamborghini Urus, ενώ η Ferrari Purosangue είναι προ των πυλών. 

 

 

Σε αυτόν τον χορό μπήκαν και οι Βρετανοί αυθαδιάζοντας απέναντι στις τάσεις της μόδας και έφτιαξαν το δικό τους SUV, που μόνο με SUV δεν μοιάζει. Η Plus Four CX-T είναι μια κλασική Plus Four η οποία έχει δεχτεί τις κατάλληλες τροποποιήσεις για εκτός δρόμου χρήση. Η ανάρτηση είναι εντελώς καινούργια με άλλα ψαλίδια και αμορτισέρ μεγαλύτερης διαδρομής. Η εξάτμιση έχει ανασχεδιαστεί για να μην βρισκει από κάτω και βγαίνει από το πλάι για καλύτερη γωνία διαφυγής. Αλουμινένια πάνελ προστατέυουν κινητήρα και μετάδοση, όμως το πιο off road χαρακτηριστικό το είχει ήδη η Plus Four. Το αλουμινένιο σασί τύπου σκάλας όπως έχουν τα πιο hardcore εκτός δρόμου υπόσχονται ότι αυτή η Morgan μπορεί να πάει παντού και αντέχει τα πάντα.

 

 

Ένα εξωτερικό roll cage κρατά ασφαλείς τους επιβάτες, ενώ το εσωτερικό έχει προσαρμοστεί πλήρως στα νέα δεδομένα. Εκτός από δύο ρεζέρβες, έχει ολοκληρωμένο σετ εργαλείων, κιτ πρώτων βοηθειών και επιβίωσης. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας δίλιτρος turbo κινητήρας της BMW με 255 ίππους, ο οποίος σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος υπόσχεται να κάνει rally car την παλιομοδίτικη Morgan. Για ακόμα μια φορά οι εκκεντρικοί Βρετανοί έκαναν το θαύμα τους και δεν μπορούμε παρά να τους συγχαρούμε για την πίστη και την επιμονή τους.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved