Μπορείς πλέον να αποκτήσεις μια Dodge Charger σαν του Dom Toretto

Κάποιοι παθιασμένοι με το Fast & Furious έφτιαξαν μια πιστή ρέπλικα του κτήνους που θα δούμε στο F9.

H Speedkore είναι ένα τυπικά αμερικάνικο custom shop στο Wisconsin. Τυπικά αμερικάνικο σημαίνει ότι απολαμβάνει ιδιαίτερα στο να κανιβαλίζει κλασικά αμερικάνικα αυτοκίνητα και εξωθεί θηριώδεις V8 στα άκρα. Φαίνεται μάλιστα πως έχουν μια αδυναμία στα αυτοκίνητα του Dom Toretto από τα Fast & Furious καθώς είχαν φτιάξει και μια ρέπλικα της Dodge Charger που οδηγούσε ο Vin Diesel στο F7.

 

 

H μεγάλη αλλαγή που έπρεπε να κάνουν για να αποδώσουν πιστά το αυτοκίνητο της ταινίας, ήταν η διαφορετική θέση του κινητήρα και η μετατροπή του σε κεντρομήχανο. Αυτό σημαίνει ότι οι μετατροπές στο σασί είναι τόσο εκτενείς που ελάχιστα πράγματα θυμίζουν μια Charger του ‘68. Το πλήρως ανακατασκευασμένο πίσω μέρος φιλοξενεί πλέον το κινητήρα του Hellcat και αποδίδει κάτι παραπάνω από 700 ίππους. Η αλλαγή θέσης στον κινητήρα συνεπάγεται και την ανάγκη ενός κεντρομήχανου κιβωτίου και γι’αυτό επιστρατεύτηκε ένα μηχανικό κιβώτιο από μια Lamborghini Gallardo.

 

 

Οι αλλαγές στο σασί συνεχίζονται και στην ανάρτηση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτή του ‘68. Διπλά ψαλίδια και αγωνιστικά coilovers μετατρέπουν ένα κλασικό αυτοκίνητο σε όπλο για track days. Οι 18άρες ζάντες και τα αναλογικά όργανα πασχίζουν να κρατήσουν κάποιες κλασικές νότες στην εμφάνιση ενός αυτοκινήτου που παραλίγο να βρεθεί στο διάστημα στα χέρια του Vin Diesel. 

 

 

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο όμως είναι ότι η Speedkore πιστεύει πως με το Hellacious, όπως ονομάζει τη δημιουργία της, μπορείς να κάνεις ακόμα και drift. Έτσι έχει εξοπλίσει το μαύρο κτήνος με ένα υδραυλικό χειρόφρενο που συνδέεται απευθείας με τα πανίσχυρα φρένα της Brembo για πιρουέτες ακριβείας στο πλάι. Για όποιον ενδιαφέρεται,το Hellacious είναι προς πώληση από τη Speedkore.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved