Ροκ και γουστόζικο C3, σύντομα κοντά σου

Τα σουπερμίνι «πουλάνε» και σιγά που θα απείχε η Citroen από το μπούγιο.

Βασισμένη στο κλασικό αγαπημένο C4 Cactus, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία είπε να «ταράξει» τα νερά παρουσιάζοντας το νέο C3.

Ψυλλιασμένη για το τι παίζει εκεί έξω, η Citroen «χτύπησε» ακριβώς στα «θέλω» των νέων – και όχι μόνο – οδηγών, εστιάζοντας περισσότερο σε κάτι σχετικά μικρό αλλά και ευρύχωρο – φτου κακά Cayenne και Hummer - , στιλάτο και γοητευτικό, με οικονομικούς κινητήρες και πλούσιο εξοπλισμό.

c3 011

Με μήκος σχεδόν 4 μέτρα (3,99 για την ακρίβεια) με τους σύγχρονους τρικύλινδρους 1.2 PureTech βενζίνης με 68, 82 και 110 ίππους, αποθηκευτικό χώρο για περίπου 300 lt και εξωτερική εμφάνιση το λιγότερο… ερωτεύσιμη, το νέο C3 μπαίνει εύκολα στην κατηγορία των πιο τίμιων μικρομέγαλων.

Με πινελιές που πηγάζουν από το C4 (έχει δανειστεί τα φώτα LED) το αμάξι βγάζει μία σοφιστικέ και ταυτόχρονα… ροκ εικόνα λόγω του ιδιαίτερου σχήματος, των πολλών γραμμών και των 9 διαφορετικών χρωμάτων που κυκλοφορεί.

Πάμε μέσα;

Καλό το εξωτερικό του δεν λέω, αλλά εξίσου… σέξι είναι και το inside. Είτε είσαι οδηγός, είτε συνοδηγός, είτε απλώς… περαστικός που είδε φως και μπήκε, δεν παίζει να μην αιχμαλωτίσει το μάτι σου. Τα λουριά στη θέση των χειρολαβών και το υπέροχο δερμάτινο τιμόνι είναι μια καλή αρχή, ωστόσο αυτό που θα σε σκλαβώσει είναι το ConnectedCam. Ένα σύστημα φτιαγμένο αποκλειστικά για να μην βαριούνται με τίποτα οι επιβάτες αλλά και για να κάνει εύκολη τη ζωή κάθε πραγματογνώμονα.

Πώς θα το κάνει αυτό;

Τοποθετώντας μια κάμερα στον εσωτερικό καθρέφτη,  η παρέα του οδηγού θα μπορεί να περνάει ευχάριστα την ώρα της βλέποντας βίντεο ή φωτογραφίες από το εξωτερικό περιβάλλον (δεν συνίσταται για τους μποτιλιαρισμένους στην Κηφισίας και τον Κηφισό). Κι αν σκάλωσες με την αναφορά μου στους «πραγματογνώμονες», ήρθε η ώρα να σου λύσω την απορία: σε περίπτωση ατυχήματος η κάμερα κρατάει στη μνήμη 30” πριν από το συμβάν και άλλα 60” ύστερα από αυτό. 

2017 citroen

Το νέο C3 θα ξεκινήσει την πασαρέλα του στους δρόμους στις αρχές του 2017, ενώ θα βγει ακόμα και σε πετρέλαιο με 1600άρη κινητήρα (75 και 100 ίππους). Τους επόμενους μήνες μάλιστα, θα ακολουθήσουν κι άλλα μοντέλα της σειράς του, το Picasso και ένα μικρό crossover.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved