Το Cupra Formentor της Abt έχει κάτι να πει σε όσους θεωρούν νωθρά τα SUV

Με τη φροντίδα του γερμανικού οίκου και τα 365 άλογα, το ισπανικό SUV δίνει περισσότερη έμφαση στο Sport.

Μπορεί κάμποσες ιστορικές μάρκες να αντιμετωπίζουν υπαρξιακά προβλήματα επιβίωσης, αυτό όμως δεν εμποδίζει άλλους ομίλους να προχωρούν σε νέα λογότυπα. Η Cupra είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Από κορυφαίες σπορ εκδόσεις μοντέλων της SEAT έγινε ξεχωριστό brand. Το ντεμπούτο της νέας ισπανικής μάρκας ήταν το Formentor και πολλοί απόρησαν με το γεγονός ότι ήταν ένα SUV. Οι απορίες και τα ειρωνικά μειδιάματα διαλύθηκαν γρήγορα καθώς το ημίψηλο τζιποειδές αποδείχθηκε τρένο.

  

Τόσο τρένο που οι 306 ίπποι του θεωρήθηκαν λίγοι και το κοινό ζητάει το κάτι παραπάνω μιας και φαίνεται ότι το αντέχει. Φήμες θέλουν τη μητρική εταιρεία να έχει δώσει την άδεια για ένα πιο δυνατό Formentor με τον πεντακύλινδρο κινητήρα του  Audi RS3, αλλά επειδή δεν μπορούν να περιμένουν όλοι μέχρι τότε, ήρθε και η ενδιάμεση λύση. Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος επαναπρογραμματίζει την ECU και το εφοδιάζει με ένα εντυπωσιακό μαύρο ματ σύστημα εξάτμισης ώστε να φτάσει στα 365 άλογα.

 

Τα παραπάνω άλογα ελέγχονται εύκολα με το νέο σετ αμορτισέρ και ελατηρίων που χαμηλώνουν το αθλητικό SUV κατά 35 χιλιοστά. Το «μοχθηρό» look ολοκληρώνεται με τις ζάντες των 20 ιντσών και την υποσημείωση της Abt ότι τα 4,6 δεύτερα που απαιτούνται για το 0-100 βάζει το Formentor στα χωράφια εξωτικών διθέσιων κατασκευών...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved