Δεν μπορεί να υπάρχει εκεί έξω αυτή η καντίνα

Τη στήνεις όπως είναι σε απόμερη παραλία και κάνεις τη ζωάρα σου.

Θα τον ξέρεις και εσύ αυτό τον τύπο. Αυτόν που σε εκείνες τις μικρές ώρες που απολαμβάνετε ένα βρώμικο αρχίζει να σου μιλάει για το όνειρό του: να τα παρατήσει όλα και να πάει να στήσει τη δική του καντίνα στην παραλία ενός νησιού. Μια καντίνα όμως διαφορετική. Όμορφη, με τραπεζάκια έξω, ωραίες μουσικές (από τις λίστες που έφτιαχνες τόσα χρόνια) και φυσικά καλά, σπιτικά σαντουϊτσάκια και γκουρμέ μεζέδες και τεράστια ψυγεία γεμάτα παγωμένες μπύρες.

Κι αν δε ξέρεις, τότε μάλλον είσαι εσύ αυτός που το ονειρεύεται και μάλιστα σε κάποια στιγμή καψίματος (ή μεγάλης απογοήτευσης) κάθισες να ψάξεις και τη σχετική νομοθεσία και σου έπεσαν τα αφτιά μόλις διαπίστωσες πόσο περίπλοκο είναι να βγάλεις άδεια για καντίνα και πως μέσα σε όλη τη χαρτούρα θα πρέπει να πάρεις το οκ και από την τουριστική αστυνομία –ακόμα και αν δεν την στήσεις σε κάποια αμμουδιά αλλά στου Γκύζη.

Και για να μην το κουράζουμε, το street food ζει μέρες δόξας, καντίνες κερδίζουν αστέρια Michelin, οπότε μάλλον σωστά το σκέφτηκε η Airstream και λάνσαρε το ρυμουλκούμενο Apollo 70.

Μεταλλική, με ξεκάθαρες 70’s αναφορές στο σχεδιασμό της, επιβλητική και ταυτόχρονα ζεστή, πολυτελής σαν ένα «γιότ ξηράς», μα την ίδια στιγμή οικεία.

kan 5

Δυστυχώς, η Apollo 70 δεν πρόκειται να βραχεί από το θαλασσινό νερό, στο μεταλλικό της αμάξωμα δεν θα λάμψει εκτυφλωτικά ο άγριος καλοκαιρινός ήλιος, το αλάτι δεν θα στεγνώσει στα σκιάστρα και τα λάστιχα της δεν θα βουλιάξουν στην παχιά και καυτή άμμο.

Η Airstream απλώς τη νοικιάζει για events, πάρτι και λοιπές εκδηλώσεις. Επομένως, φτάνει στους υποψηφίους πελάτες πλήρως εξοπλισμένη με 5άστερο μπαρ, ηχοσύστημα τελευταίας τεχνολογίας και δορυφορική τηλεόραση και εξελιγμένο σύστημα φωτισμού –τι νόμιζες ότι θα την έβγαζες μόνο με νέον (ναι, εννοείται ότι έχει νέον για την απαραίτητη δόση 80ίλας);

Ωστόσο, παρά την περιορισμένη χρηστικότητα της (ή μάλλον εξαιτίας αυτής) δεν παύει να είναι ένα χάρμα οφθαλών. Το απόλυτο όνειρο κάθε τύπου που θα παρατούσε αύριο κιόλας τη δουλειά γραφείου του αν είχε την ευκαιρία να στήσει μια τέτοια στο Να της Ικαρίας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved