To Tag Heuer Monaco Racing Blue είναι μια ωδή στον γαλλικό μηχανοκίνητο αθλητισμό

Από τις Bugatti του μεσοπολέμου μέχρι τα μπλε σαξόραλλα, ένας από τους πιο εμβληματικούς χρονογράφους τιμά μια ολόκληρη χώρα και την προσφορά της στη γρήγορη αυτοκίνηση.

Καμία άλλη χώρα δεν έχει καταφέρει να συνδέσει το εθνικό της χρώμα αγώνων με ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία της. Οι Γερμανοί χάλασαν από μόνοι τους την παράδοση του λευκού εισάγοντας τα άβαφα αμαξώματα, το κόκκινο είναι περισσότερο το χρώμα της Ferrari και της Alfa παρά της Ιταλίας, ενώ το πολύφημο British Racing Green έχασε τη σπιρτάδα του όταν έγινε το χρώμα των πλαδαρών και πολυτελών κουπέ μεγάλων αποστάσεων.

 

 

Το γαλλικό έντονο μπλε χρώμα έμεινε πιστό στη δήλωση των αγωνιστικών διαπιστεύσεων και κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα Gordini με εντελώς ελεύθερη εξάτμιση ή ένα Rallye με τον πίσω εσωτερικό τροχό στον αέρα να το αποδείξουν. Αυτή την κληρονομιά θέλησε να τιμήσει η Tag Heuer με τη μορφή του πιο χαρακτηριστικού μηχανοκίνητου ρολογιού της, του τετράγωνου χρονογράφου της.

 Ο χρονογράφος που άλλαξε για πάντα το πρόσωπο της Tag Heuer

Το γαλλικό μπλε ντύνει το διάτρητο δερμάτινο λουράκι, τα μικρότερα καντράν του χρονογράφου, ενώ υπάρχει και σαν πινελιές στις ενδείξεις των ωρών. Το έντονο κίτρινο στον δείκτη που μετράει τα δευτερόλεπτα και στο «12» είναι ακόμα μια αγωνιστική, και ευανάγνωστη νότα.

 

 

Σε όλα τα υπόλοιπα κυριαρχεί το γυμνό τιτάνιο, το υλικό κατασκευής της κάσας, αλλά και υλικό που χρησιμοποιείται σε όλα τα εξελιγμένα σπορ και αγωνιστικά αυτοκίνητα σε σασί, αναρτήσεις και διάφορα άλλα κομμάτια τους. Στο εσωτερικό κινείται αδιάκοπα ο αυτόματος μηχανισμός Calibre 11 της ελβετικής εταιρείας και όποιος εραστής θέλει να συνδυάσει την αγάπη του για τα γρήγορα γαλλικά αυτοκίνητα και τα ποιοτικά ρολόγια, πρέπει να κινηθεί γρήγορα μιας και μόλις 1.000 Tag Heuer Monaco Racing Blue θα είναι διαθέσιμα. 

   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved