4 νέα Seiko 5 Sports έρχονται να μας θυμίσουν την πρώτη σειρά του ‘60

Το ένα είναι περιορισμένης έκδοσης και μαζί με άλλα τρία μοντέλα συνθέτουν ένα αφιέρωμα σε ένα από τα πιο τίμια αυτόματα ρολόγια.

Για να γιορτάσει τα 55 χρόνια (επέτειος με λογοπαίγνιο) του 5 Sports, η Seiko πρόσθεσε 4, όχι και τόσο νέα, μοντέλα στην ήδη μεγάλη οικογένεια των προσιτών αυτόματων ρολογιών της. Το πρώτο, που είναι και περιορισμένης παραγωγής, είναι ρέπλικα του αυθεντικού που παρουσιάστηκε το 1968, ενώ τα άλλα 3 αντλούν έμπνευση από την πλούσια κληρονομιά της γκάμας. 

 

 

Το περιορισμένης παραγωγής SRPK17 έχει αντιγράψει πιστά το σχήμα της κάσας, τη στεφάνη και το μπρασελέ του πρώτου 5 Sports. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει καμία σχέση το μέγεθος και το σχήμα του με τα σύγχρονα 5 Sports. Εκτός από vintage στο σχήμα, είναι και παλιομοδίτικο στις διαστάσεις, με μόλις 39,5mm διάμετρο κάσας, ενώ έχει και το παλιό 5άρι στο καντράν. Η τιμή του παραμένει τίμια, γύρω στα 450€, ενώ δεν είναι και τόσο περιορισμένη η παραγωγή του. Συνεχίζοντας το παιχνίδι με τα 5άρια, το SRPK17 θα διατεθεί σε 15.555 κομμάτια, άρα όποιος κινηθεί γρήγορα τον Ιούλιο που θα βγει, έχει καλές πιθανότητες να το αποκτήσει.

Ακόμα ένα επετειακό ρολόι της Seiko με ιδιαίτερη σημασία

Τα άλλα τρία θα παραχθούν σε μεγαλύτερους αριθμούς και η τιμή τους θα είναι αρκετά χαμηλότερη. Το σχήμα και το μέγεθος της κάσας, είναι αυτά των σύγχρονων 5 Sports, στα 42,5mm. Τα χρώματά τους, ασημί, πορτοκαλί και μαύρο, είναι εμπνευσμένα από την πρώτη γκάμα του ιστορικού ρολογιού που βγήκε έναν χρόνο αργότερα από το πρώτο, το 1969. 

Και τα τρία έχουν την καταδυτική περιστρεφόμενη στεφάνη, τον δοκιμασμένο αυτόματο μηχανισμό 4R36 και υποβρύχια αντοχή στα 100m. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved