Η Tag Heuer κατάφερε να επανεφεύρει το smartwatch με το Connected Calibre E4

Ένα smartwatch για όσους δεν τους αρέσουν τα smartwatch; Οι Ελβετοί μόλις κέρδισαν την προσοχή μας.

Θυμάστε την εποχή που βγήκαν τα πρώτα «έξυπνα» ρολόγια; Δεν έχουν περάσει και τόσα πολλά χρόνια, αλλά σε μια εποχή που θυμόμαστε τα χρόνια πριν τα social media να συνορεύει με την Πλειόκαινο, η περίοδος που ήταν cool να φοράς κάποιο smartwatch επειδή είναι το τεχνολογικό next big thing έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα τα smartwatches απευθύνονται σε όσους έπαθαν κάποιου είδους εξάρτηση από αυτά λόγω της ενισχυμένης συνδεσιμότητας που προσφέρουν απλόχερα. Ο θάνατος του παραδοσιακού ρολογιού αναβλήθηκε για μια φορά ακόμα, όπως έγινε και με την εμφάνιση των πρώτων κινητών τηλεφώνων και σαν να μην έφτανε αυτό, οι παραδοσιακοί ωρολογοποιοί έδειξαν ταχύτατα αντανακλαστικά. 

Ένας από αυτούς είναι και η Tag Heuer η οποία δεν έχει επαναπαυτεί στις δάφνες της παρουσιάζοντας κάθε χρόνο το αγαπημένο ρολόι του Steve McQueen σε διαφορετικό χρωματικό συνδυασμό, αλλά έχει επενδύσει πολλά στα smartwatch. Εκεί που άλλοι κατασκευαστές έχουν ένα μοντέλο μόνο και μόνο για να κλείσουν κάποια τρύπα στην γκάμα τους, η Tag έχει την ολοκληρωμένη σειρά Connected που απευθύνεται τόσο σε αυτούς που «διψάνε» για gadgets, όσο και σε αυτούς που επιμένουν σε ένα κλασικό ρολόι με δυνατότητες συνδεσιμότητας. 

 

 

Τα νέα μοντέλα Connected Calibre 4 καταφέρνουν να κερδίζουν κάθε μία επιμέρους κατηγορία που αναφέραμε πιο πάνω, ακόμα και ταυτόχρονα. Τα νέα smartwatch θα είναι διαθέσιμα σε δύο μεγέθη κάσας, 42 και 45 mm. Ναι, είναι κάσα γιατί το σχήμα παραπέμπει σε ρολόι και όχι σε smartwatch, όπως επίσης θυμίζει κλασικό ρολόι η στεφάνη, και το κρύσταλλο από ζαφείρι, μόνο το λεπτό του προφίλ προδίδει την ψηφιακή του φύση. 

Η υψηλή ανάλυση της οθόνης σε αμφότερα τα μοντέλα επιτρέπει τη φιλοξενία αποκλειστικών watchface γραφικών στη λειτουργία της που ξεφεύγει από τα τετριμμένα ψηφιακά μοτίβα ενός τυπικού smartwatch. Στο πόσο ευανάγνωστη είναι η οθόνη έχει δοθεί ειδική μέριμνα και με το υψηλό contrast της δίνει εύκολα και άμεσα πληροφόρηση, ακόμα και με τον ήλιο να πέφτει κάθετα πάνω της.  

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας δεν υπάρχουν σοβαρές διαφορές μεταξύ των μοντέλων με το σημαντικότερο app, το Tag Heuer Sports να είναι κοινό και στα δύο. Χάρη σε αυτό το app τηρείται ένα πλήρες αρχείο υγείας και άσκησης το οποίο μπορεί να παραμετροποιήσει την καθημερινή ρουτίνα του χρήστη και δεν απευθύνεται μόνο στους γυμναστηριακούς τύπους. 

 

 

Σε σχέση με τα απερχόμενα μοντέλα Connected, τα δύο νέα μοντέλα έχουν μπαταρία με 30% μεγαλύτερη αυτονομία, μια αχίλλειος πτέρνα των smartwatch που μοιάζει να θεραπεύεται με τον χρόνο. Βελτιωμένη και πιο γρήγορη είναι η συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth κάτι που κάνει πολύ πιο εύκολη την καθημερινή χρήση από τη στιγμή που γίνει το αρχικό pairing με τις συσκευές σου. 

Οι τιμές των Connected Calibre E4 βρίσκονται στο άνω όριο των smartwatch και ξεκινούν από τα 1.800€ και φτάνουν μέχρι τα 2.500€, ανάλογα με το μέγεθος και τα υλικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ακριβά ως αγορά. Η ποιότητα κατασκευής και η προστιθέμενη αξία που δίνει ο θυρεός της Tag, τα πλασάρει ως μια οικονομική, και high tech, εναλλακτική στα πρεστιζάτα ρολόγια καθημερινής χρήσης. 

Σε σχέση με τα πρώτo smartwatch που έβγαλε η Tag Heuer το 2015, το αισθητικό και τεχνολογικό άλμα δεν είναι μόνο εμφανές, αλλά γεφυρώνει και το χάσμα μεταξύ κλασικού ρολογιού και smartwatch. Για όποιον θέλει να συνδυάσει τα ασυνδύαστα για ένα ρολόι καθημερινής χρήσης, ίσως θα πρέπει να σκεφτεί για πρώτη φορά πολύ σοβαρά να βάλει στον καρπό του ένα smartwatch. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved