To Tissot PRX ήρθε για τη νοσταλγία και θα μείνει για τη διαχρονικότητα

Φαίνεται πως τα 70's αποτελούν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για την ωρολογοποιία και αυτό δεν μας ενοχλεί καθόλου όταν συνδυάζεται με προσιτή τιμή.

Η δεκαετία του ‘70 έχει μείνει στην ιστορία ως η εποχή που ανέδειξε την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία. Η πετρελαϊκή κρίση της εποχής έκανε ποθητά κι ελκυστικά τα οικονομικά ιαπωνικά αυτοκίνητα, αλλά αυτό δεν ήταν το μοναδικό βιομηχανικό προϊόν της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου που κατέκλυσε την παγκόσμια αγορά. Η μόδα των quartz ρολογιών όχι μόνο γνώρισε τεράστια άνθηση, αλλά έθεσε την παραδοσιακή ελβετική ωρολοβιομηχανία σε σοβαρό πρόβλημα που για κάποιες έγινε και ζήτημα οικονομικής επιβίωσης. Τότε τα quartz ρολόγια δεν ήταν μόνο μια φτηνή εναλλακτική, αλλά η τεχνολογία του μέλλοντος που υποσχόταν τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια στη μέτρηση του χρόνου. Φυσικά για καλή μας τύχη τα ελβετικά αυτόματα ρολόγια επιβίωσαν από αυτή τη δοκιμασία και αυτό το οφείλουμε σε μεγάλο βαθμό στο ότι οι Ελβετοί πειραματίστηκαν εκείνη την εποχή με τον χαλαζία κι επιβίωσαν. 

 

 

Η μόδα των reissues από εκείνη την εποχή ήταν η αφορμή για την Tissot να βγάλει και πάλι στην αγορά ένα από εκείνα τα quartz ρολόγια. To PRX του 2021 είναι πιστό αντίγραφο του PRX του 1978 και τα αρχικά του σημαίνουν ακόμα Precise, Robust και το λατινικό αριθμητικό Χ για τις 10 ατμόσφαιρες αντοχής στο νερό. Σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα της εποχής τα ρολόγια της διαπνέονται από απλές και μίνιμαλ γραμμές που δεν τα κάνουν μόνο διαχρονικά, αλλά και επίκαιρα. Τα πυκνά μεταλλικά κομμάτια ισορροπούν ανάμεσα στο μπρασελέ και το mesh strap και η διάμετρος της κάσας στα 40 mm είναι τόσο όσο ώστε το ρολόι να μπορεί να φορεθεί σε κάθε περίσταση και κάθε ώρα της ημέρας.

 

 

Η μοναδική προσαρμογή στο σήμερα είναι οι νέες χρωματικές επιλογές που έχουν προστεθεί στην κλασική και ο υποψήφιος αγοραστής έχει να διαλέξει ανάμεσα σε 3 συνδυασμούς. Οι χρωματικές επιλογές περιορίζονται στο καντράν και είναι ανάμεσα σε μια ιριδίζουσα μπλε απόχρωση, ένα κλασικό μαύρο και τέλος η πιο πολυτελής εκδοχή με ασημένιο καντράν και δείκτες σε ροζ χρυσό. Στη συνέχεια η Tissot πρόκειται να παρουσιάσει και μία έκδοση με αυτόματο μηχανισμό για τους σκληροπυρηνικούς της παραδοσιακής ωρολογοποιίας, αλλά το quartz είναι το αυθεντικό σε αυτή την περίπτωση. Με προτεινόμενη τιμή λιανικής λίγο πάνω από 300€ προμηνύεται να βρεθεί πάνω σε πολλούς καρπούς.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved