Το νέο Moonwatch της Omega είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το 2021

Το μοναδικό ρολόι με πιστοποίηση για χρήση στο διάστημα ενισχύεται ακόμα περισσότερο γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Υπάρχει μία πολύ κλειστή λέσχη ρολογιών που έχουν ξεπεράσει ακόμα και τον μύθο του cult icon γιατί υπήρξαν απλά μάρτυρες της ιστορίας, αλλά πρωταγωνιστές της. Το Omega Speedmaster Moonwatch είναι ένας από τους ελάχιστους αντιπροσώπους αυτής της λέσχης. To Moonwatch μπήκε πανηγυρικά στο hall of fame της ωρολογοποιίας όταν συνόδεψε τους αστροναύτες που επέβαιναν στην αποστολή Apollo 11 και έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν το φεγγάρι. Από τότε παραμένει το μοναδικό ρολόι με πιστοποίηση για χρήση εκτός της ατράκτου ικανό να αντέξει τις ακραίες θερμοκρασίες του διαστήματος. Και με όσα έφερε το 2020, κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι μας επιφυλάσει το 2021, καιρός ήταν να ανανεωθεί το ρολόι των ακραίων καταστάσεων.

 

Η ανανέωση σε ένα τόσο εμβληματικό ρολόι είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί κανείς δεν επιθυμεί να δει δραστικές αλλαγές, παρά μόνο τις απολύτως απαραίτητες και αυτές όσο το δυνατόν πιο «αόρατες». Σημαντικότερη όλων είναι ο νέος co-axial μηχανισμός 3861. Αφού δοκιμάστικε επιτυχώς τα προηγούμενα δύο χρόνια σε περιορισμένες σειρές, βρήκε τη θέση του στην παραδοσιακά ασύμμετρη κάσα του Moonwatch. Μπορεί να μοιάζει ίδια με την κάσα του ρολογιού που φορούσε ο Buzz Aldrin, αλλά πλέον αντέχει και λειτουργεί ανεπηρέαστα ακόμα και σε μαγνητικό πεδίο 15.000 Gauss

om4

Στις υπόλοιπες μικρές, αλλά ουσιώδεις αλλαγές συμπεριλαμβάνεται ένα νέο μπρασελέ. Διατηρεί εκ πρώτης όψης την παραδοσιακή διάταξη των πέντε συνδέσμων ανά σειρά αλλά με πιο λεπτούς και ανθεκτικούς συνδέσμους ενώ το ελαφρά ανανεωμένο καντράν είναι το διαβατήριο φρεσκάδας για τα επόμενα 50 χρόνια του ρολογιού. Εκτός από κλασικό ατσάλινο, θα διατίθεται ακόμα σε ροζ χρυσό και λευκόχρυσο τόσο για την κάσα όσο και για το μπρασελέ. 

Σε μία προσπάθεια να αποδείξει τους ιστορικούς δεσμούς με τη NASA, η ελβετική ωρολογοποιία υπέβαλε εκ νέου το καινούργιο Speedmaster Moonwatch στο παραδοσιακό τεστ αντοχής για πτήση στο διάστημα για επανεπιβεβαίωση των ικανοτήτων του ρολογιού. Στη μακρά λίστα με τα προαπαιτούμενα για να λάβει τη σχετική πιστοποίηση περιλαμβάνονται δοκιμασίες όπως η απρόσκοπτη λειτουργία από τους -70° έως τους 93°C, αντοχή σε επιτάχυνση έως 16G, αντοχή σε διάβρωση μέσα σε περιβάλλον καθαρού οξυγόνου κλπ. Εμείς δεν ξέρουμε αν θα τη βγάλουμε καθαρή από το 2021, αλλά το νέο Speedmaster Moonwatch έχει τα εχέγγυα να το καταφέρει.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved