Με τη νέα συλλογή της Bulova, κάθε ώρα είναι ώρα για Sinatra

Μια ιστορική φιλία αναβιώνει μεταξύ ενός μεγάλου άντρα και του ρολογιού του.

Η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή, μια μεγάλη εταιρεία θέλει να καπηλευτεί ένα διάσημο όνομα, βάζει μια φαντεζί επιγραφή-υπογραφή σε ένα ήδη γνωστό προϊόν και η special edition by τάδε είναι έτοιμη. Δήθεν συλλεκτικά κομμάτια, φενάκη έλλειψης δημιουργικότητας που καταλήγουν να αξίζουν όσο η κόλλα που κρατάει το ταμπελάκι με τη διάσημη υπογραφή πάνω τους. Η περίπτωση της Bulova και του Frank δεν είναι τέτοια και δεν θα μπορούσε να είναι. Ο Ol’ Blue Eyes υπήρξε φανατικός οπαδός της αμερικάνικης ωρολογοποιίας. Ήδη από τη δεκεατία του ‘50, η Bulova ήταν κύριος χορηγός της τηλεοπτικής του εκπομπής, του The Frank Sinatra Show, και ο ίδιος φορούσε κάποιο Bulova καθ όλη τη ζωή του.

 

 

Περισσότερο reunion παλιών φίλων και συνεργατών, λοιπόν παρά μια ακόμα ευκαιριακή εμπορική συνεργασία είναι η νέα Frank Sinatra Collection. Η συλλογή αποτελείται από 10 συνολικά ρολόγια χωρισμένα σε 4 κατηγορίες και ο σχεδιασμός τους αντλεί την έμπνευσή του από τις δεκαετίες του ‘50 και του ‘60. Η ονοματοδοσία των μοντέλων προέρχεται από τις μεγάλες επιτυχίες του GOAT κι έτσι έχουμε το ρολόι “My Way” ή το “Young at Heart”. Διαφορετικά υλικά και χρώματα κατασκευής, επιλογή λουριού ή μπρασελέ και 3 διαφορετικοί μηχανισμοί καλύπτουν την εκτενή γκάμα της συλλογής.

 

bul11

 

Στην κορυφή βρίσκεται το “Fly me to the Moon” με αυτόματο μηχανισμό και δύο επιλογές σε καντράν. Για τους πιο κλασικούς το “The Best is Yet to Come” διαθέτει ελβετικό μηχανισμό με κούρδισμα στο χέρι και αυτονομία 42 ωρών. Μπορεί να έχει την πιο “παλιομοδίτικη” σχεδίαση, αλλά η τύπου tank ορθογώνια παραλληλόγραμμη κάσα του “Μy Way” κρύβει μέσα της ένας συγχρονο quartz μηχανισμό. Σε όλα τα μοντέλα της σειράς υπάρχει η υπογραφή Sinatra στο καντράν και πλήθος άλλων λεπτομερειών όπως το σήμα κατατεθέν καπέλο fedora που φορούσε το καλύτερο παιδί του Hoboken.

 

 

Στίχοι των τραγουδιών έχουν χαραχτεί στο πίσω μέρος της κάσας και στο λουράκι και η συνολική εμπειρία που αποκομίζει κάποιος φορώντας το στον καρπό του είναι αυτή ενός πολύ πιο ακριβού ρολογιού. Οι τιμες των ρολογιών της συλλογής κυμαίνεται από τα 500 έως τα 1350 δολάρια, ανάλογα τα υλικά και τον μηχανισμό και έφτασαν πάνω στην ώρα για λίγη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα Νέας Υόρκης που τόσο έχουμε ανάγκη αυτή την εποχή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved