Πέντε freestyle επιλογές που θα σε βοηθήσουν να βγεις από την πεπατημένη

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από το πλήθος; 

Κάποιοι θεωρούν πως μπορεί να είναι ένα εκκεντρικό χτένισμα ή ένα «ψαγμένο» ντύσιμο. Μιλώντας για μένα, μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω πως όλα αυτά στην πραγματικότητα, δεν έχουν πολλή μεγάλη σημασία, όταν πρωτίστως δεν σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο άνετος και free με τον εαυτό σου. Για παράδειγμα, τι νόημα έχει ένα χτένισμα που θα αφήνει τα κορίτσια με το στόμα ανοιχτό, αλλά συγχρόνως απαιτεί από εσένα να περνάς όλο το πρωί μπροστά από τον καθρέφτη ή ένα ντύσιμο που ναι μεν σε κάνει να μοιάζεις σταρ του σινεμά, αλλά σου κοστίζει πολύ και κάνει την καθημερινότητά σου κάπως πιο άβολη; Συνειδητοποιώντας όλα τα παραπάνω, δεν άργησα να καταλήξω στο συμπέρασμα, πως αυτό που τελικά μας κάνει να ξεχωρίζουμε από το σύνολο, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από τις επιλογές που μας αρέσουν!

Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να κηρύξω τη δική μου (απόλυτα δικαιολογημένη) επανάσταση, να γυρίσω σελίδα στη ζωή και από εδώ και πέρα να ακολουθώ αυτό που με προστάζει η δική μου ανατρεπτική λογική και όχι η λογική της πλειοψηφίας. Κάνοντας αυτή τη freestyler φιλοσοφία τρόπο ζωής, παραμένω πάντα άνετος, cool και free!

Αν νομίζεις πως αποτελείς και εσύ μέρος του ίδιου freestyler σύμπαντος, πιάσε μία ΑΜΣΤΕΛ Free και διάβασε παρακάτω μερικές από τις επιλογές που θα σε βοηθήσουν να βγεις από την πεπατημένη, ανακαλύπτοντας συγχρόνως το δικό σου μονοπάτι! Ένα μονοπάτι που μπορεί να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα, αλλά είναι βέβαιο πως θα σε κάνει να ξεχωρίσεις για τον ρηξικέλευθο τρόπο που σκέφτεσαι.

Σταμάτα να σε συγκρίνεις

Το μεγαλύτερο βήμα που θα χρειαστεί να κάνεις για να απεγκλωβιστείς από την πεπατημένη, είναι να σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους γύρω σου. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι πως ο κάθε άνθρωπος είναι ένας ξεχωριστός κόσμος, ένας πλανήτης από μόνος του. Καταναλώνοντας χρόνο σκεπτόμενος πόσο καλύτερος ή πιο cool είναι κάποιος άλλος σε σύγκριση με εσένα, σταδιακά θα μπεις άθελά σου στο καταπιεστικό τριπάκι να θες να του μοιάσεις, υιοθετώντας συμπεριφορές και επιλογές που στην ουσία δεν είναι δικές σου. Παραμένοντας απόλυτα συγκεντρωμένος στον εαυτό, τις επιθυμίες και τις ικανότητές σου, θα γλιτώσεις από τις «σειρήνες» που θέλουν να σε υπνωτίσουν να φέρεσαι όπως οι υπόλοιποι. Μόλις ξεπεράσεις αυτό το εμπόδιο, να είσαι βέβαιος πως οι «πύλες» του πιο freestyle κόσμου θα είναι πλέον ορθάνοιχτες για εσένα!

«Αγκάλιασε» τη weirdo πλευρά

Αυτό που πολλοί δεν αντιλαμβάνονται, είναι πως τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε, είναι συνήθως και εκείνα τα οποία εμείς… σνομπάρουμε. Αυτό συμβαίνει γιατί τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι που μας διαφοροποιούν από το υπόλοιπο σύνολο και μας κάνουν να αισθανόμαστε κάπως παράξενοι και outsiders. Μόνο αν καταφέρεις να «αγκαλιάσεις» αυτή τη weirdo πλευρά σου, να την κατανοήσεις και να την καλλιεργήσεις, θα αρχίσεις να κάνεις και επιλογές που πραγματικά σου ταιριάζουν. Όλες αυτές οι ανατρεπτικές σκέψεις και απόψεις που υπάρχουν στο κεφάλι σου, είναι αυτές που στο τέλος θα σε βοηθήσουν να «ξεκλειδώσεις» και την πιο freestyle εκδοχή σου. Μην τις αφήνεις άλλο στην απ’ έξω.

Εφευρίσκοντας βολικές λύσεις

Αν το καλοσκεφτείς, υπάρχουν αμέτρητα πράγματα τα οποία παρότι είναι εξαιρετικά άβολα, ο κόσμος επιμένει να τα ακολουθεί σχεδόν με «κλειστά» μάτια. Ας πούμε, ποιο το νόημα να τρέχουμε άγρια χαράματα από την Αθήνα στον Μαραθώνα, για να επιστρέψουμε το βράδυ πάλι πίσω στην Αθήνα από όπου ξεκινήσαμε, όταν μπορούμε να ακολουθήσουμε την πρωτότυπη freestyler ιδέα του… Θωνιομαραδρόμου. Με άλλα λόγια, αν ορίζαμε τον ειδυλλιακό Μαραθώνα ως σημείο τερματισμού και όχι την Αθήνα, θα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μπόλικο καθαρό αέρα, φρέσκο ψαράκι παρέα με ΑΜΣΤΕΛ Free και το βράδυ θα επιστρέφαμε πολύ πιο άνετοι, free και ξεκούραστοι πίσω στην πρωτεύουσα.

 

 

Κλείσε τα αυτιά σου στην κριτική

Το πρώτο πράγμα από το οποίο απαλλάσσεται ένας freestyler, είναι η αυτοκριτική και η κριτική που του ασκούν οι γύρω του. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ως εκ θαύματος οι άλλοι σταματάνε να τον σχολιάζουν ή πως ο εσωτερικός μονόλογος στο μυαλό του επιτέλους σωπαίνει, απλά μαθαίνει να φιλτράρει την πληροφορία που δέχεται για το άτομό του και να κρατάει τα σημεία που θεωρεί πως όντως τον αφορούν και συνεπώς τον ωφελούν. Όπως δεν θέλει να καταπιέζεται, δεν καταπιέζει και εκείνος κανέναν, πόσο μάλλον τον εαυτό του. Για παράδειγμα, ακόμη και τις φορές που θέλει να απολαύσει μία δροσιστική μπύρα αλλά οι περιστάσεις δεν του το επιτρέπουν, δεν κάνει έκπτωση στις επιθυμίες του, ούτε πιέζεται. Επιλέγει μία ΑΜΣΤΕΛ free με 0.0% αλκοόλ και πίνει στην υγειά της υγειάς σου! Έτσι κι αλλιώς ξέρει πως απολαμβάνει καλύτερα, όποιος απολαμβάνει ελεύθερα!

Last but not least

«Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι», είχε πει σε μία από τις διδαχές του o Όσκαρ Ουάιλντ, Ιρλανδός ποιητής και χωρίς αμφιβολία, ένας από τους μεγαλύτερους freestyler όλων των εποχών. Να είσαι βέβαιος πως ακολουθώντας τα παραπάνω σοφά λόγια, αργά ή γρήγορα θα μπορέσεις να ξεφύγεις από την πεπατημένη και θα χαράξεις ένα δικό σου ξεχωριστό μονοπάτι. Μην ξεχνάς πως όταν είμαστε ο εαυτός μας, μπορούμε και είμαστε ελεύθεροι και μόνο όταν είμαστε ελεύθεροι, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε επιλογές που πραγματικά μας αρέσουν.

#freeapoepilogi



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved