Μια γνωριμία με το TAG Heuer Monaco 1989-1999

Τώρα κατάλαβαμε τι έκανε τον Steve McQueen να αγαπήσει το συγκεκριμένο ρολόι.

H αυτοτροφοδοτούμενη κίνηση ίσως δεν ήταν και πολύ cool εκείνη την εποχή και συγκεκριμένα το 1969, όμως σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ρολόγια και δη της Tag Heur, το Monaco έδωσε στον κόσμο κάτι μοναδικό για εκείνα τα χρόνια. Το πρώτο ρολόι αδιάβροχη τετράγωνη θήκη, μια καινοτομία που θα αποτελέσει έμβλημα της εταιρείας για πολύ καιρό, ενώ θα μετατραπεί και στον «σύντροφο» του διάσημου Ελβετού οδηγού αγώνων και  πρώην πρεσβευτή της Heuer, Jo Siffert.

Οι άνθρωποι που ήταν υπεύθυνοι με το marketing της εταιρείας, θα μπορούσαν να τονίζουν πως ταιριάζει απόλυτα τόσο πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου της Formula 1, όσο και μαζί με ένα ποτήρι σαμπάνια σε κάποιο κοσμικό γεγονός. Όμως δεν χωρά καμιά αμφιβολία πως το Monaco απέκτησε παγκόσμια φήμη, όταν το επέλεξε ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός και οδηγός αγώνων Steve McQuenn. Και ειδικά όταν εμφανίστηκε σε αυτό στην ταινία του 1971 «Le Mans».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Don Nunley, υπήρξαν διαφημίσεις τις εταιρείας πάνω στην αγωνιστική φόρμα του Siffert, με την ίδια την Heur να απορρίπτει τον McQueen, ενώ λίγο καιρό αργότερο η επιθυμία του Αμερικανού σταρ έγινε πραγματικότητα, φορώντας στον καρπό του το... Reference 1133B, όπως ονομαζόταν το Monaco εντός των τειχών της εταιρείας. Έξι πανομοιότυπα ρολόγια χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες τις ταινίας, εκ των οποίων το ένα πωλήθηκε σχεδόν 800.000 δολάρια σε δημοπρασία το 2012

8ca0d9dd1b5cbee7bb9af13a45d1bdce 1100x715

Για τους σημερινούς λάτρεις των ρολογιών και τους φανατικούς συλλέκτες, δίνεται μια σπάνια ευκαιρία. Η Heur βγάζει προς πώληση έναν περιορισμένο αριθμό από το μοντέλο... 1133Β, γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο το μισό αιώνα ζωής του ρολογιού. Το Monaco ακόμα και σήμερα αποτελεί αξεπέραστο σε σχεδιασμό και λειτουργία. 

Η Limited Edition του Monaco κοστίζει 5.350 αγγλικές λίρες και ήδη περιμένει τους φανατικούς του είδους να την αποκτήσουν.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved