Κανείς δεν είναι τόσο σταρ, όσο τα «σταράκια»

Το All Star της Converse είναι το παπούτσι για όλες τις ώρες.

Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που ένα παπούτσι συνδέεται με μία ολόκληρη γενιά. Ή και με περισσότερες από μία. Συνήθως η μόδα κάνει μία μικρή εμφάνιση με σύντομη ημερομηνία λήξης. Χάνεται στο χρονοντούλαπο και επανέρχεται αρκετά χρόνια αργότερα σε διαφορετική ή και αλλοιωμένη μορφή, που σου θυμίζει τον βαθμό στον οποίο σε επηρέασε κάποτε. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με τα Converse και συγκεκριμένα με το All Star, το παπούτσι που καθιέρωσε ο Chuck Taylor στις ζωές μας.

converse all star hi black LCM streetwear

Για το στόρι, η πρώτη του κυκλοφορία χρονολογείται από το 1917, όταν ο Chuck Taylor τα φορούσε ακόμη παίζοντας για την ομάδα μπάσκετ του Λυκείου του. Η συνεργασία του με την Converse ήρθε μερικά χρόνια αργότερα για την δημιουργία του All Star. Σίγουρα ο Taylor δεν φαντάστηκε ποτέ ότι θα έδινε το όνομα του σε ένα παπούτσι, αλλά πολύ περισσότερο, δεν φαντάστηκε πως το παπούτσι το ίδιο δεν θα έμπαινε ποτέ στο χρονοντούλαπο της μόδας. Αντιθέτως, θα ακολουθούσε μία συνεχόμενη πορεία βελτίωσης.

chuck1

Στο δικό μας το μυαλό ωστόσο, το All-Star ήταν το μόνο παπούτσι για όλες τις ώρες. Όταν ήμασταν πιτσιρικάδες το φορούσαμε διαρκώς στο σχολείο. Είτε είχαμε μάθημα γυμναστικής είτε όχι. Ήταν ο καλύτερος φίλος στη βόλτα, στη μπάλα, στο ποδήλατο. Όταν είδαμε στο MTV πως τα φορούσε και ο Kurt Cobain, ήμασταν σίγουροι ότι κάναμε την σωστή επιλογή. Μεγαλώσαμε  και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του ατομικού μας στυλ. Το φορούσαμε με τα jeans. Με τα μπουφάν. Με την φόρμα. Με ό,τι βρίσκαμε στη ντουλάπα μας γιατί, κακά τα ψέματα, το All Star ταιριάζει με τα πάντα. Σήμερα, μπορεί να κυκλοφορεί σε πολλές και διαφορετικές εκδόσεις και χρωματισμούς, αλλά παραμένει ένα επίκαιρο παπούτσι. Οι σημερινές τάσεις στην μόδα είναι τέτοιες, που καθιστούν το All Star ιδανικό για να συνδυαστεί τόσο με τα καθημερινά outfits, όσο και με σακάκι του κοστουμιού.

slide 340918 3511173 free

Εν κατακλείδι, η μεγάλη νίκη του All Star, οφείλεται στο ότι πρόκειται για ένα υπόδημα που άντεξε στο χρόνο. Που μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε σου εμφάνιση και να τονίσει επάξια το στυλ σου.

DSC 5221

Και όλα αυτά, όχι επειδή τα επέβαλε τόσο η ίδια η μόδα, όσο το ότι το αγαπήσαμε άνευ όρων όλοι εμείς.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved