Η κοπέλα σου θα γνωρίσει την οικογένειά σου στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Όλα όσα θα πάνε στραβά. Και είναι πολλά...

Δεν είναι ψέμα, τα Χριστούγεννα ήρθαν και η αλήθεια είναι ότι χαμπάρι δεν έχεις πάρει, όπως και κανείς μας άλλωστε, καθότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και στιγμές αναμφισβήτητα κοσμοϊστορικές! Anyway, μιας και οι Έλληνες είμαστε παραδοσιακός λαός και η πανδημία δεν μας σκιάζει, η καλή σου η μαμά ήδη αγόρασε χοιρινό για το γεύμα των Χριστουγέννων-θα φτιάξει σαφέστατα και κάποια πίτα- και διάλεξε προσεκτικά τους καλεσμένους, για να είναι λίγοι και καλοί. Μέσα σε αυτή την μικρή και σίγουρα τυχερή φούσκα, είναι και η κοπέλα σου, η οποία δεν έχει γνωρίσει ακόμα τους γονείς σου ή κάποιο από τα μέλη της οικογένειάς σου αλλά η γλυκούλα έχει όλη την καλή θέληση να το κάνει, ακόμα και αν ξέρει πολύ καλά ότι θα είναι αμήχανη και με το ζόρι θα φάει γλυκό από τον κόμπο που θα έχει στο στομάχι.

Αρκούν όμως οι καλές προθέσεις αγαπητέ; Γιατί μπορεί η κοπέλα σου να είναι ευγενέστατη και γλυκύτατη, αλλά ισχύει το ίδιο για την οικογένειά σου; Όχι ότι αμφιβάλω ότι θα είναι υπέροχη, αλλά οι συγγενείς σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις έχουν την τάση να τα κάνουν λίγο… σαλάτα για να το πω και ευγενικά. Με λίγα λόγια γλυκέ μου αναγνώστη, ό, τι είναι να πάει στραβά… σίγουρα θα πάει!

Ο μπαμπάς με τις ιστορίες του:

Κιμπάρης ο μπαμπάς σου θα υποδεχτεί με κάθε επισημότητα την μελλοντική του νύφη, και θα τη βάλει να καθίσει στην προεδρική θέση-έτσι δεν λένε όλοι οι μπαμπάδες τη θέση στην κορυφή;-. Θα την περιποιηθεί και φυσικά θα αρχίσει να της κάνει τις γνωστές ερωτήσεις. Και κάπου εκεί, ανάμεσα στην καταγωγή της και το όνομα του παππού της, θα θυμηθεί τα νιάτα του, ίσως και τη θητεία που έκανε εκεί κοντά, και θα αρχίσει ασταμάτητα να λέει ιστορίες. Προφανώς η κοπέλα σου είναι ένα βήμα πριν πεθάνει από βαρεμάρα, αλλά το χαμόγελο του Τζόκερ στα χείλη της (aka κραυγή αγωνίας) δίνει στον πατέρα σου χαρά να συνεχίσει ακόμη πιο εντυπωσιακά! Πού και πού, πετάει και καμιά σπόντα για τα πολιτικά, μπας και πιάσει καμιά αντίδραση, αλλά εσύ θα την έχεις δασκαλέψει καλά τη δικιά σου, η οποία θα παραμένει ανέκφραστη οτιδήποτε και αν ακούσει!

Η μαμά με το φαγητό της:

Ένα άλλο σημαντικό σημείο, είναι το φαγητό της μαμάς. Η Ελληνίδα γυναίκα και νοικοκυρά, θεωρεί τεράστια προσβολή να μην δοκιμάσεις από το φαγητό της, ακόμα και αν έχει επιλέξει να σου προσφέρει σαλιγκάρια με στρείδια (ίου). Σε περίπτωση λοιπόν που η καλή σου κάνει το λάθος να αρνηθεί κάποιο από τα εδέσματα να περιμένεις μέσα σε λίγα λεπτά την ατάκα της μάνας σου: «Τρώει τίποτα αυτό; Πώς ζει;», την οποία θα πει κοντά στο αυτί σου, αλλά αρκετά δυνατά ώστε να την ακούσουν όλοι! Διότι αν δεν έχεις ζουμερό ροδαλό μάγουλο και μπουτάκια για φάγωμα, δεν είσαι αρκετά καλή για καμία μάνα. Πόσο μάλλον για πεθερά!

Ο αδερφός με τις ιστορίες του:

Στο σημείο αυτό να πω ότι τα αδέρφια σε τέτοιες καταστάσεις, είναι σαν να ξυπνάνε από χειμέρια νάρκη με μοναδικό σκοπό να θυμηθούν όλες τις καφρίλες του παρελθόντος, τις οποίες θα διηγηθούν λεπτομερώς στο… αντικείμενο του πόθου σου. Χυλόπιτες, τούμπες, κοτσάνες που έχεις πετάξει, αποτυχίες σε μαθήματα και όχι μόνο, ή τιμωρίες από τους δικούς σας, όλα έρχονται στη μνήμη του γλυκού σου αδερφού, ο οποίος σε χαρακτηρίζει άχρηστο, άμπαλο και ρωτάει ευθέως την επίτιμη προσκεκλημένη, τι σου βρήκε! Και σαν να μην έφτανε αυτό, θα αρχίσει να αραδιάζει όλες σου τις παλιές περιπέτειες-τις ερωτικές πάντα-κάνοντας ειδική μνεία σε όσες είχες… κερατώσει, ή σε όσες… σε είχαν κερατώσει! Στο σημείο αυτό, θα πεταχτεί και η μάνα σου και θα πει: «Αχ ναι μωρέ η Αννούλα, την είδα προχθές. Μια κούκλα έχει γίνει»!

Ο θείος και οι χοροί:

Και επειδή οικογενειακό τραπέζι χωρίς τον θείο που κάθεται με τη νεολαία ή πίνει κρασί δίχως αύριο, δεν υπάρχει, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το συγκεκριμένο θα τη γλιτώσει; Ο καλός σου ο μπάρμπας λοιπόν, έχει έρθει έτοιμος για όλα, και κυρίως για να σε ρεζιλέψει. Σε ανύποπτο χρόνο και στιγμή μάλιστα, αρχίζει να λικνίζεται στο άκουσμα του γνωστού πανηγυριώτικου άσματος «καγκέλια» τραβώντας και την ανυποψίαστη σύντροφό σου να τον συνοδεύσει. Εκείνη φυσικά ντρέπεται, αυτός φωνάζει δυνατά: «Ρε πού τη βρήκες αυτή ρε;» και τελικά – εννοείται- ότι κερδίζει ο θείος, διότι είδε ο τρελός τον μεθυσμένο και τον φοβήθηκε! Καθ’ όλη τη διάρκεια της αλλόκοτης αυτής παράστασης, η ολίγον πιο διακριτική θεία, προσπαθεί να συμμαζέψει το σύζυγό της, μπας και τον γλιτώσει από τον απόλυτο διασυρμό. Αλλά τι τα θες; Έχουν τα Χριστούγεννα νοστιμάδα χωρίς αντίστοιχες οικογενειακές αποτυχίες;

Σε περίπτωση που μετά από αυτό, δεν σε χωρίσει, η κοπέλα σε αγαπάει πολύ τυχεράκια. Άντε και Χρόνια Πολλά!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved