Υπάρχει μία θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στο IRL (στην πραγματική ζωή) φλερτ και του online

Και φυσικά δεν εννοoύμε την προφανή.

Μπορεί οι ζωές μας τον τελευταίο χρόνο να έχουν ανατραπεί και μπορεί όσα θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι σήμερα, να είναι πια είδος υπό εξαφάνιση, από το να πας ένα ταξίδι μέχρι να… κυκλοφορήσεις μετά τις 9 το βράδυ, αλλά μιας και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι παλιές καλές ημέρες ξεγνοιασιάς και συνωστισμού θα επανέλθουν, ίσως και πιο σύντομα από ότι υπολογίζαμε.

Σε αυτό το mood λοιπόν, και μιας και έρχονται και Χριστούγεννα, λέω να ασχοληθώ λίγο με ζευγάρια, φλερτ και… απιστία. Όχι ότι υπάρχουν και πολλά περιθώρια για ερωτικό παιχνίδι και γνωριμίες πια, αλλά μιας και όπως είπαμε η «κανονικότητα» θα επανέλθει, δεν χάνουμε και τίποτα να θίξουμε θέματα πανανθρώπινα που αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές ακόμα και των πιο σκληρών.

Τελικά το φλερτ είναι ζωή; Και αν είσαι σε σχέση, μέχρι ποιο σημείο σου επιτρέπεται να φτάσεις ώστε να μη θεωρηθεί ότι προσβάλεις τη σύντροφό σου; Είναι το πρόσωπο με πρόσωπο φλερτ ίδιο με αυτό μέσω social media;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Είσαι στο δρόμο, στο γραφείο, σε ένα μαγαζί ή οπουδήποτε. Είσαι κατά γενική ομολογία εμφανίσιμος, ή τελοσπάντων μία γοητεία τη διαθέτεις, γεγονός που σε καθιστά ακαταμάχητο στο γυναικείο φύλο. Το να δεχτείς ένα κοπλιμέντο από μία γυναίκα, πάντα τετ-α-τετ, και φυσικά να ανταποδώσεις κάνοντας κι εσύ ένα, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να θεωρήσω το συγκεκριμένο προσβολή απέναντι στη σχέση σου ή ακόμα και απιστία. Ακόμα κι αν δεν είσαι εσύ ο αποδέκτης των κοπλιμέντων αλλά εκείνος που τα κάνει, σε μία συνάδελφο, σε μία φίλη, σε μία γειτόνισσα που άλλαξε μαλλιά βρε αδερφέ, νομίζω θα ήταν υπερβολή να μιλάμε για οτιδήποτε μεμπτό στην περίπτωση αυτή.

Υπάρχει όμως διαφορά…

Με το φλερτ μέσω social media. Διότι εκεί μπορεί να μην υπάρχει οπτική επαφή, αλλά υπάρχει ιδιωτικότητα. Και όταν το ζητούμενο είναι αυτό, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο μυαλό των συμμετεχόντων, τα πράγματα δεν είναι καθόλου αθώα. Άλλο να χαμογελάσεις σε μία ωραία γυναίκα που είναι μπροστά σου στην ουρά της τράπεζας, άλλο να στείλεις μηνύματα σε οποιαδήποτε (και όταν λέω οποιαδήποτε προφανώς εννοώ κάποια που σου αρέσει). Διότι στην πρώτη περίπτωση το θέμα τελειώνει εκείνη τη στιγμή, ενώ στη δεύτερη με την επιδίωξη της κουβέντας, υπάρχει κάτι βαθύτερο και πιο σκοτεινό (cheater alerrrrrrt).

Σε κάθε περίπτωση…

Είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε ζευγαριού να βάλει όρια και "κανόνες" στη σχέση. Κάτι που για μία γυναίκα μπορεί να θεωρείται ανεπίτρεπτο, κάποια άλλη μπορεί όχι μόνο να το επιτρέπει αλλά να το επιδιώκει κιόλας.

Και μην ξεχνάς, σχέση με σχέση και γυναίκα με γυναίκα διαφέρει. Κάτι που δεχόταν η προηγούμενη, δεν σημαίνει ότι θα το δεχτεί και η επόμενη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved