«Αγόρια, δεν θαυμάζετε μόνο εσείς τις ωραίες γυναίκες που περνούν από μπροστά σας»

Η Γωγώ Φούντα γράφει για εκείνο το «μάτι» που πιθανότατα δεν έχεις πάρει χαμπάρι.

Το γυναικείο φύλο είναι το ωραίο και αυτό που κατά βάση θαυμάζεται. Πεποίθηση που ισχύει εδώ και πολλά-πάρα-πολλά χρόνια, και καλώς ή κακώς δύσκολα θα αλλάξει. Όχι ότι εσείς οι άντρες δεν είστε ωραίοι- κυκλοφορεί ακόμα ανάμεσά μας το ζωντανό παράδειγμα Brad Pitt αλλά και πολλοί άλλοι τύποι που έχουν ενθουσιάσει τα κορίτσια στο πέρασμα των αιώνων- αλλά όσο να πεις, την οικονομία τη στηρίζει η γυναίκα, με την ροπή της προς την ωραιοπάθεια και φυσικά την τάση της να δείχνει όμορφη και νέα, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Δεν είναι της παρούσης να αναλυθεί το φαινόμενο αυτό, αλλά δεν μπορώ και να κλείσω τα μάτια και να κάνω σαν να μην υπάρχει.

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο πλέον, που η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών ξέρει να αναδείξει σωστά τα δυνατά της σημεία, και ακόμα και αν δεν είναι μία καλλονή επιπέδου Irina Shayk ή Charlize Theron, να θεωρείται σέξι και γοητευτική από τεράστια μερίδα ανδρών. Και γιατί όχι και γυναικών!

Έχετε συνηθίσει, και αναφέρομαι σε εσάς τους άντρες, να θεωρείτε τις γυναίκες ζηλιάρες, ανταγωνιστικές και υστερικές σε ό, τι έχει να κάνει με την μεταξύ τους σχέση και αλληλεπίδραση. «Όπου μαζεύονται πολλές γυναίκες δε βγαίνει ποτέ τίποτα καλό», είναι μία φράση που ακούμε συχνά, και ιδίως για γραφεία και επιχειρήσεις, στα οποία το προσωπικό είναι κατά βάση γυναίκες. Δεν θα το αρνηθώ, οι παρεξηγήσεις συμβαίνουν, αλλά όχι επειδή είμαστε γυναίκες, αλλά μάλλον επειδή υπάρχει διάσταση απόψεων, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις υγιείς κοινωνίες και σε όλους τους υγιείς οργανισμούς.

Δεν είναι επίσης τυχαίο, ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις γυναίκες, ιδίως τις περασμένες δεκαετίες, περιγράφονταν ως εκρηκτικές, έχοντας πάντα ως επίκεντρο την καρδιά ή το ενδιαφέρον ενός άντρα. Οι εποχές όμως άλλαξαν και όπως ακριβώς οι γυναίκες έχουν εδραιώσει τη θέση τους στην κοινωνία, έτσι ακριβώς έχουν εδραιώσει, ή μάλλον εξελίξει και τις σχέσεις με τους γύρω τους. Γιατί λοιπόν να καυγαδίζεις και να ανταγωνίζεσαι την τύπισσα στο διπλανό γραφείο, όταν μπορείτε να συνεργαστείτε και να βγάλετε κάτι πραγματικά ωραίο; Το κάνει η καθεμία για τον εαυτό της; Και; Πού είναι το κακό;

Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι πλέον και το θαυμασμό της γυναικείας ομορφιάς, από την ίδια τη γυναίκα. Κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ λυτρωτικό να παραδεχτείς ότι μία αντικειμενικά ωραία γυναίκα, είναι όντως ωραία, γιατί πολύ απλά λες την αλήθεια. Δεν ξεσηκώνεις αντιδράσεις, δεν δείχνεις κομπλεξική και ανταγωνιστική, και μεταξύ μας, δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό, από το να αποθεώνεις με τις φίλες σου, άλλες γυναίκες. Ναι, η τάδε είναι κούκλα και έχει τέλεια οπίσθια. Μπορείς να τα θαυμάσεις, να την ρωτήσεις πώς τα έχει αποκτήσει και γενικά να της ανεβάσεις την ψυχολογία, γιατί όλες μας κάποια στιγμή στη ζωή μας το χρειαζόμαστε.

giphy

Οι μέρες που οι γυναίκες «έθαβαν» γυναίκες θεωρώ ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι μέρες που η ωραία δεχόταν bullying ή περιθωριοποιούνταν από τις υπόλοιπες εύχομαι επίσης να αποτελεί παρελθόν. Ο φόβος μήπως η ωραία «ξελογιάσει» τον άντρα μας εύχομαι να εξαφανιστεί σύντομα, γιατί αν κάποιος θέλει να «ξελογιαστεί» είναι ζήτημα χρόνου να το κάνει, είτε βρεθεί κάποια ωραία στο δρόμο του είτε όχι.

Εγώ πάντως, εξακολουθώ να θαυμάζω γυναίκες (ναι ακόμα και για τα οπίσθιά τους) γιατί πολύ απλά θέλω να ζω σε ένα κόσμο χωρίς κόμπλεξ και καχυποψία. Σόρι αν σας το χαλάω αγόρια, αλλά οι κατινιές που ίσως είχατε συνηθίσει παλαιότερα, μάλλον δεν υπάρχουν πια. Και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved