Γραμματικόπουλος στο Newsbomb.gr: Γιατί αυξάνεται η ηπατίτιδα σε παιδιά – Θα έρθει και στην Ελλάδα;

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές αλλά και οι μονάδες υγείας για ενδεχόμενο εμφάνισης περιστατικού οξεία ηπατίτιδας  αδιευκρίνιστης αιτιολογίας σε παιδιά και στη χώρα μας - Τι λέει στο Newsbomb.gr o Δρ. Τάσος Γραμματικόπουλος ειδικός παιδοηπατολόγος και επίκουρος καθηγητής στο King’s College Hospital του Λονδίνου

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει για την μυστηριώδη ηπατίτιδα που «χτυπάει» παιδιά, κυρίως μικρής ηλικίας. Για το θέμα, το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Δρ. Τάσο Γραμματικόπουλο, ειδικό παιδοηπατολόγο και επίκουρο καθηγητή στο King’s College Hospital του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «στην τελευταία επίσημη αναφορά του ΠΟΥ, έχουν αναφερθεί 169 περιστατικά παγκοσμίως. Στη Μεγάλη Βρετανία που έχουν την πλειοψηφία από αυτά τα παιδιά έχουν καταγραφεί 114 περιστατικά τα οποία τα 111 είναι κάτω των 10 ετών με μέση ηλικία τα 3 έτη. Από αυτά τα παιδιά 10 έχουν κάνει μεταμόσχευση ήπατος λόγω του ότι διαγνώστηκαν με οξεία ηπατική ανεπάρκεια το οποίο είναι ένα ανεβασμένο ποσοστό σε σχέση με αυτά που βλέπουμε σε ετήσια βάση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τέτοια παιδιά που έχουν μια άγνωστης αιτιολογίας ηπατίτιδα φθάνουν τα 10 το χρόνο. Φέτος είχαμε 10 το πρώτο τρίμηνο του 2022».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved