Προνόμια: Πόσοι Έλληνες θα μπορούσαν να τα έχουν από σήμερα - Τι ισχύει σε εστίαση, κλειστούς χώρους

Προνόμια εμβολιασμένων: Τη νέα στρατηγική και τις διευκολύνσεις προς τους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Οι χώροι για αμιγώς εμβολιασμένους και οι μεικτοί. Πώς θα λειτουργούν και από πότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες.

Η κυβέρνηση επισημοποίησε την ύπαρξη προνομίων των εμβολιασμένων σε ό,τι αφορά χώρους εστίασης, κινηματογράφους, θέατρα και γήπεδα με τις ανακοινώσεις να γίνονται το πρωί της Τρίτης (29.06).

Όπως έγινε γνωστό, θα δημιουργηθούν αμιγώς χώροι για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει και έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία αλλά και μεικτοί χώροι, στους οποίους θα μπορούν να εισέρχονται και οι μη εμβολιασμένοι.

Και στις δυο περιπτώσεις θα ισχύουν και πάλι συγκεκριμένα πρωτόκολλα, στους αμιγώς χώρους, βέβαια, θα υπάρχουν πολλές περισσότερες ελευθερίες.

Τα νέα βήματα απελευθέρωσης, λοιπόν, θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 15 Ιουλίου με την ελπίδα ως τότε να έχει προχωρήσει περαιτέρω το σχέδιο του εμβολιασμού στη χώρα και να έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το ποσοστό των πολιτών που θα μπορούν να απολαύσουν τα προνόμια.

Οι Έλληνες που θα είχαν ήδη τα προνόμια

Για την ώρα, 3.730.060 Έλληνες πολίτες είναι αυτοί που θα μπορούσαν να έχουν προνόμια, αν αυτά ίσχυαν από σήμερα. Τόσοι είναι οι συμπολίτες μας που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού τους, είτε με τις δυο δόσεις εμβολίου είτε με το μονοδοσικό.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved