Γιατί οι γυναίκες γουστάρουν ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ τη Eurovision;

Μια συντάκτρια μάς εξηγεί το αδιανόητο.

Απεχθάνεστε τη Eurovision. Τη σιχαίνεστε. Την πολεμάτε. Τελικά, όλοι οι άντρες είστε ίδιοι. Εντάξει, σε κάποια θέματα, όχι σε όλα. Όπως στο να επιμένετε να οδηγείτε στην αριστερή λωρίδα. Αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα. Ας επιστρέψουμε στη Eurovision.

Φτάνει, λοιπόν, εκείνο το Σαββατόβραδο που έχει Eurovision και εμείς, οι γυναίκες, δεν έχουμε καλύτερο από το να μαζευτούμε σε ένα σπίτι, να κλειστούμε και να τη δούμε μέχρι τελικής πτώσης. Να φάμε πατατάκια, γαριδάκια, πίτσες, να πιούμε μπίρες και να σχολιάσουμε από τις στυλιστικές επιλογές μέχρι τους στίχους του εκάστοτε τραγουδιού.

Όχι, δεν βαριόμαστε να δούμε για ακόμη μία φορά το mini video από την εισαγωγή του τραγουδιού, με τις πανοραμικές λήψεις της κάθε πόλης. Όχι, δεν βαριόμαστε να καθίσουμε τόσες ώρες μπροστά στην τηλεόραση. Άλλωστε, το ίδιο δεν κάνετε κι εσείς όταν βλέπετε ΤσουΛου και τον έναν αγώνα καπάκι στον άλλον; Γιατί να είναι δηλαδή πιο ενδιαφέρον να παρακολουθείτε μια μπάλα να πηγαίνει από τη μια μεριά του γηπέδου στην άλλη;

 

 

Αλλά, βέβαια, όταν τύχει και δείτε κανένα ωραίο νέτο να το λαλάει (και να το κουνάει), μια χαρά καρφώνεστε στην οθόνη. Επίσης, είστε πρώτοι στην κατανάλωση πίτσας (και μπίρας). Οπότε, τι ακριβώς σας χαλάει από αυτή τη συνάθροιση;

Η αλήθεια είναι μία: Οι γυναίκες γουστάρουν απίστευτα τη Eurovision. Όσο χίπστερ και να σας το παίζει η άλλη, κουλτουριάρα ή διανοούμενη, κατά βάθος θέλει να δει απεγνωσμένα αυτόν τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού. Και θα σου πω ευθύς τρεις βασικούς λόγους, μπας και μας νιώσεις κι εσύ λίγο:

 

1. Για τα αγόρια που το λαλάνε

Ναι, δεν είναι μόνο δικό σου προνόμιο να παίρνεις μια ιδέα από τα κορίτσια που… από φωνή, κορμάρα. Θέλουμε κι εμείς να θαυμάσουμε ωραίες… φωνές, με ταλέντο. Και, ναι, μας άρεσε ο Αλεξάντερ Ρίμπακ και το βιολί του. Γιατί νιώθουμε πως εκεί έξω υπάρχουν άντρες που μπορούν να κάνουν καλά μέχρι και ένα βιολί. Είναι συνειρμικό το θέμα.

 

 

2. Για το κους κους

Δεν θα φύγει από τη φύση της γυναίκας, όσο κι αν το πολεμάτε. Θέλουμε να μαζευτούμε, να δούμε και να σχολιάσουμε. Για αυτό ζούμε (ώρες ώρες). Αφού το ξέρετε, γιατί μας το χαλάτε; Και σε πολλές δεν φτάνει η επιτόπου παρέα. Του δίνουμε και καταλαβαίνει και στο Twitter. Γιατί μπορούμε.

 

3. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο

Ποιος μας έδωσε το 12άρι; Σε ποιον το δώσαμε; Ποια χώρα μας σέβεται και ποιοι είναι οι «σύμμαχοί» μας; Θα μου πεις: «Και τι σας νοιάζει;». Δεν μπορεί να απαντηθεί τόσο εύκολα, αλλά όλες μας νοιάζει (λίγο ή πολύ) πόσο μας υπολογίζουν οι υπόλοιπες χώρες. Μπορεί να θέλουμε να πάμε διακοπές στη Λετονία ρε φίλε. Να μην ξέρουμε ότι δεν μας έχει δώσει ούτε… 3, κάπου-κάποτε-σε κάποια Eurovision;

Αυτά μέσες-άκρες, οπότε με μεγάλη χαρά μπορείτε να κανονίσετε κάτι με τους φίλους σας το Σαββατόβραδο στις 12 Μαΐου. Έτσι κι αλλιώς, δεν φοβόμαστε. Όλες οι γυναίκες θα είναι μέσα κλεισμένες, να βλέπουν Eurovision.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved