Στον σταθμό του Bronx οι άνθρωποι δεν πολιορκούνται από διαφημίσεις

Αλλά από γυαλινά ψηφιδωτά που απεικονίζουν τα μεγάλα πνεύματα της περιοχής τους.

Ο Σταθμός «167» του Bronx δεν είναι ένας συνηθισμένος σταθμός. Τα διαπεραστικά βλέμματα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τον συρμό έρχονται σε επαφή με τα μεγαλύτερα ονόματα του πνεύματος και του πολιτισμού τους, αυτά που άσκησαν την μεγαλύτερη επιρροή στην πολιτιστική, πολιτική, καλλιτεχνική και κοινωνική ανάπλαση της τοπικής κοινωνίας.

Σε αναγνώρισή τους, λοιπόν, ο καλλιτέχνης Rico Gaston, αποτίει φόρο τιμής σε σπουδαίες προσωπικότητες που ρίζωσαν και έσπειραν τη γνώση και την κουλτούρα που φύτρωσε στο Bronx, με γυάλινα ψηφιδωτά που δεσπόζουν στον σταθμό και τους απεικονίζουν. 

 

bronx history icons mosaic murals rico gatson 8

 

Κάθε τοιχογραφία είναι φτιαγμένη από μωσαϊκό, χρησιμοποιώντας χιλιάδες θραύσματα κεραμιδιών και έντονες γραμμές που μοιάζουν με ηλιαχτίδες σε κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, μαύρο και πράσινο χρώμα, δίνοντας έτσι την αίσθηση σε όλες αυτές τις προσωπικότητες ότι ακτινοβολούν. Μία συμβολική, αλλά ξεκάθαρη πρόθεση του σχεδιαστή να δείξει ότι συνεχίζουν να φωτίζουν με τη δική τους θετική ενέργεια και γνώση τους ανθρώπους της περιοχής.

Δείτε τα θαυμαστά του έργα, με τις θαυμαστές αυτές προσωπικότητες: 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved