Άρης και τρελαίνομαι

Αυτά είναι 10 υπερδιαστημικά πράγματα που μάθαμε από το «Mars» του National Geographic.

Παιδιά, μισό λεπτό. Για να μην μπερδευτούμε. Είμαι Παναθηναϊκός μέχρι το κόκκαλο. Μην ψαρώνετε λοιπόν. Στον πλανήτη αναφέρομαι.

Τώρα θα μου πείτε, τι φάση. ΑΡΗΣ ΠΑΝΤΟΥ η φάση. Και πιο συγκεκριμένα, ξεκινάει μία νέα σειρά, είδα το πρώτο επεισόδιο σε avant premiere και θέλω να μοιραστώ δυο πραγματάκια μαζί σας.

Fact: Το παγκόσμιο τηλεοπτικό γεγονός «ΑΡΗΣ» (Mars) κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 21:00 αποκλειστικά στο National Geographic.

Ταξίδεψα μέχρι το Λονδίνο και είδα το πρώτο επεισόδιο. Γνώρισα και τους συντελεστές, κάτσαμε και σε μια στρογγυλή τράπεζα και τα είπαμε. Ωραίοι τύποι.

mars2 1

Story: Σε παραγωγή των Brian Grazer και Ron Howard, η σειρά των 6 επεισοδίων αφηγείται τη συναρπαστική προσπάθεια της ανθρωπότητας να κατακτήσει τον πλανήτη Άρη. Τα επεισόδια μας ταξιδεύουν στο μέλλον και συγκεκριμένα στο έτος 2033, ημερομηνία έναρξης της αποστολής προς στον πλανήτη Άρη, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει τους κορυφαίους επιστήμονες και ερευνητές του σήμερα όπως οι Elon Musk (CEO και διευθυντής σχεδιασμού, SpaceX, πρόεδρος SolarCity) και Charles Bolden (διαχειριστής NASA, πρώην αστροναύτης NASA), μεταξύ άλλων, οι οποίοι αναλύουν τις μεγάλες δυσκολίες αλλά και τις τεράστιες επιτυχίες της Σύγχρονης Επιστημονικής Διαστημικής Επανάστασης.

Εντάξει, μη θολώνεις. Θα σου πω 10 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ για όλα όσα συζήτησα με τους συντελεστές και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ.

1. Στον Άρη ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ. «Όχι, μη φαντάζεσαι πράσινα ανθρωπάκια με μεγάλα μάτια. Πρόκειται για μικροβιακή ζωή», μου είπε ο παραγωγός Justin Wilkes.

2. «Η Σελήνη είναι βαρετή, δεν είναι ένα μέρος που θες να πας. Αν κοιτάξεις από ένα τηλεσκόπιο, ο Άρης είναι εκείνος που αξίζει» μου είπε ο Big Thinker της φάσης όλης Stephen Petranek και συγγραφέας του βιβλίου «How we’ll live on Mars».

3. «Σε 12 χρόνια θα έχουμε πατήσει στον Άρη. Θα σοκαριστώ αν δεν συμβεί. Πιστεύω το 2024 είναι το έτος-κλειδί». Μου είπε (εμπιστευτικά) ο ίδιος.

TCYM6935

4. Η αναπνοή είναι το βασικό πρόβλημα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στον Άρη. Θα φοράμε (όχι εμείς, αυτοί που θα πάνε να μείνουν εκεί) είτε μία «φούσκα» στο κεφάλι, είτε δύο σωληνάκια θα μπαίνουν μέσα στη μύτη μας (θα συνδέονται με παροχή οξυγόνου).

5. Στον Άρη θα ζήσουμε υπογείως. Μέσα σε καταφύγια που θα στηθούν κάτω από την επιφάνειά του κυρίως διότι η θερμοκρασία του ποικίλλει ανάλογα με τη γωνία που χτυπάει ο ήλιος.

6. Μετά τον Άρη τι; «Ένα άλλο πλανητικό σύστημα που θα μοιάζει με τη Γη. Ίσως το Europa ή το Titan» μου απάντησε ο Stephen Petranek.

mars 2324

7. «Είστε Ελληνίδα» μου είπε με βεβαιότητα η Cosima Shaw. «Πού το καταλάβατε;» απάντησα. «Από την προφορά» είπε. «Να παρεξηγηθώ;» ανταπάντησα. «Τη λατρεύω! Έχω παντρευτεί Έλληνα!». Ορίστε, δικό μας το κορίτσι.

8. Στη σειρά παίζει η Jihae από την Νότια Κορέα. Το λέω γιατί ξέρω ότι θα σου αρέσει. Μου άρεσε κι εμένα (αντικειμενική, πάντα). Έψαχναν, μου είπε, 4 μήνες να βρουν ποιος θα παίξει το ρόλο της. Θα ευχαριστείς το Θεό που κατέληξαν σε εκείνη.

9. Κάπτεν της αποστολής είναι ο εξαιρετικός Ben Cotton. Αν πράγματι πήγαινες, ποιο θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα έκανες επί Γης; «Θα θύμιζα στον μπαμπά μου το τελευταίο μας ταξίδι με τις μηχανές μας. Είναι ο καλύτερός μου φίλος». Ωραίος.

10. «Θα έπαιρνα μαζί μου το iPod μου για να ακούω μουσική» μου είπε ο Αμερικανός με νιγηριανές ρίζες Sammi Rotibi, o μηχανικός του πληρώματος, και μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο. ΝΑΙ.

mars35

 Το National Geographic, λοιπόν, ξεκίνησε το παγκόσμιο ταξίδι για την αποίκηση του κόκκινου πλανήτη. ΑΡΗΣ ΠΑΝΤΟΥ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved