Η νέα ταινία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο έχει κάτι από «Λαβύρινθο του Πάνα»

Είδαμε το τρέιλερ, άντε να βγει και στα σινεμά!

Όταν ακούμε το όνομα του μεξικανού σκηνοθέτη νιώθουμε πεταλούδες στην κοιλιά και καρδούλες βγάζουνε τα μάτια μας. Διότι, πραγματικά, είχαμε ερωτευτεί το κινηματογραφικού του στυλ, πολλά χρόνια πριν, στον «Λαβύρινθο του Πάνα» (2006) -και αργότερα απολαύσαμε την πιο pop ματιά του στο Hellboy.

Να θυμηθούμε δε και το εξαιρετικό αλλά αδικημένο «The Devil’s Backbone» (2002). Πριν λίγο έσκασε και το τρέιλερ της νέας του ταινίας με τίτλο «The Shape of Water» που φαίνεται να κινείται σε παρόμοια μονοπάτια με το προ δεκαετίας αριστούργημά του.

Είμαστε στην Αμερική του 1963 σε ένα βαρύ πολιτικό κλίμα που το κυβερνά ο Ψυχρός πόλεμος –ενώ στον «Λαβύρινθο του Πάνα» μαινόταν ο Ισπανικός Εμφύλιος. Βλέπουμε τη σχέση που αναπτύσσει μια κωφή επιστάτρια με ένα φανταστικό πλάσμα –όπως, με άλλα λόγια, έκανε το κοριτσάκι στην προαναφερθείσα ταινία. Η σχέση τους ξεπερνάει τα στερεότυπα της εποχή κι ο ένας είναι η μοναδική σωτηρία του άλλου –αυτό το τελευταίο σε περίπτωση που κάτι σου θυμίζει...

Δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει να επαναλάβει το θαύμα του σε παρόμοιο μοτίβο ο Ντελ Τόρο, όμως σίγουρα ανυπομονούμε σαν τρελοί να βγει στα σινεμά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved