Instagram Η ηλεκτρονική μουσική είναι γένους θηλυκού

Μία ωδή στις ιέρειες της ηλεκτρονικής μουσικής

Βρες μου κάποιον που δεν ακούει ηλεκτρονική μουσική, να σου δείξω έναν που στερείται γούστου. Το ν’ αναφέρεσαι το 2022 ως «ντάμπα ντούμπα» στο είδος μουσικής με τη μεγαλύτερη δυναμική παγκοσμίως, είναι σαν να δηλώνεις με μεγάλη ευστοχία τον μουσικό «αναλφαβητισμό» σου. Θυμίζεις κάτι boomers που ποστάρουν ρακί με μέλι από τα βουνά της Αμοργού και κάνουν like στις «Ρίζες μας». Ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω. Η ηλεκτρονική μουσική συνδέει με μοναδικό τρόπο την Ανατολή και τη Δύση. Ακούγεται παντού και οι ηλεκτρονικοί ρυθμοί της σε ταξιδεύουν και σε οδηγούν στην έκσταση.

Ποιοι είναι όμως υπεύθυνοι για τις μουσικές που βγαίνουν τα studio και παίζουν στα μεγαλύτερα clubs και σκηνές του κόσμου; Η λίστα είναι τεράστια και συνεχώς μεγαλώνει. Εμείς εδώ στο ratpack επιλέξαμε εκείνες τις ιέρειες της ηλεκτρονικής μουσικής, σε μία λίστα που σαφώς αδικεί πολλές. Αλλά δεσμευόμαστε για part 2.

Anfisa Letyago

Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Την έχω ξεχωρίσει από το ξεκίνημά της. Με καταγωγή από την Ρωσία, αποτελεί «παιδί» του μύθου της ηλεκτρονικής μουσικής Carl Cox. Τα groovy techno set της έχουν ακουστεί σε clubs όπως το Rex στο Παρίσι και το Watergate του Βερολίνου. Έχει δημιουργήσει το προσωπικό της label N:S:DA και πρόσφατα επισκέφτηκε τα μέρη μας και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη.

 

 

Charlotte de Witte

Η No1 dj techno και house μουσικής του πλανήτη. Η Βελγίδα Charlotte αγαπάει τη χώρα μας και δεν το κρύβει. Λάτρης της minimal techno, δεν φοβάται να μπει στα σκοτεινά άδυτα της ηλεκτρονικής μουσικής και τα sets ακούγονται από την αρχαία Μεσσήνη μέχρι τα underground clubs του Βερολίνου. Τέλος είναι ιδρύτρια του label KNTXT.

 

 

Peggy Gou

Ή αλλιώς Feta Gou. Η «Peggy μοναδική μας αγάπη» έρχεται από τη Νότια Κορέα. Η dj με τους περισσότερους followers στο Instagram (2.600.000 χρήστες έχουν πατήσει το κουμπί του follow), αγαπάει την house, την minimal trance και εκτός της μουσικής, δηλώνει σχεδιάστρια μόδας.

 

 

Nina Kraviz

Κάτι κάνουν καλά εκεί στη Σιβηρία. Γιατί εκτός από την Anfisa Letyago, στη λίστα με τις κορυφαίες Djs έχουμε και τη θρυλική Nina Kraviz. Μία από τις καλλιτέχνιδες που αποτέλεσαν star της ηλεκτρονικής μουσικής και έφεραν την techno στους «φασαίους» όπως ο Προμηθέας τη φωτιά στους ανθρώπους.

 

 

Deborah De Luca

Μαζί με τη Nina Kravitz έκαναν mainstream την techno. Η Ναπολιτάνα dj που αποτελεί μία από τις πιο εξέχουσες σημαιοφόρους της ηλεκτρονικής μουσικής παγκοσμίως. Έχει κάνει τα dj booths δεύτερο σπίτι της και έχει τη μοναδική ικανότητα να συγκινεί τα πλήθη με τα ηλεκτρικά φορτισμένα, τεχνικά διαφοροποιημένα σετ της, συνδυάζοντας την σκληρή techno με μελωδικά ηχητικά τοπία.

 

 

Amelie Lens

Πολλά υποσχόμενη και ανερχόμενη. Με καταγωγή από το Βέλγιο, η Amelie Lens αρέσκεται στην σκληρή techno και πλέον έχει αρχίσει να επιμελείται τις δικές της βραδιές με το όνομα EXHALE.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved