Ντάνιελ Ντέι Λιούις, σκέφτηκες πόσο φτωχότερη θα είναι η υποκριτική χωρίς εσένα;

Ο σπουδαίος ηθοποιός ανακοίνωσε ότι δεν θα ξαναπαίξει ποτέ σε θέατρο και κινηματογράφο.

«Ο Ντάνιελ Ντέι Λούις δεν θα εργάζεται πια ως ηθοποιός», έτσι ξεκινά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του. Περίφημα…

Τους λόγους δεν θα τους μάθουμε και, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν πρόκειται ο ίδιος ο ηθοποιός μας διαφωτίσει περισσότερο.

Δεδομένου πάντως ότι και στο παρελθόν είχε άτυπα αποσυρθεί (π.χ. στα τέλη του ’90 είχε βάλει σκοπό ζωής να γίνει τσαγκάρης) και ότι βρίσκεται ακόμα σε μάχιμη ηλικία (είναι μόλις 60 ετών), ας μην αποκλείουμε τελείως την πιθανότητα να αναθεωρήσει.

Μιλάμε άλλωστε για έναν από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του, βραβευμένο με 3 Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου («Το Αριστερό μου Πόδι», «Θα χυθεί αίμα», «Lincoln») και συνολικά πέντε υποψηφιότητες στην ίδια κατηγορία, ενώ τα καταφέρνει εξίσου καλά και στο σανίδι. Επομένως, οι προτάσεις θα συνεχίσουν να έρχονται για πολλά ακόμα χρόνια. Ούτως ή άλλως, πάντα ήταν εκλεκτικός στις συνεργασίες που έκανε.

Ευτυχώς, αρχές του 2018 θα τον δούμε για μία ακόμα τελευταία (;) φορά στο Phatom Thread του Πολ Τόμας Άντερσον, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί φυσικά στο αξέχαστο «Θα χυθεί αίμα», σε ένα μάλλον απρόσμενο ρόλο: ο Λιόυς θα υποδυθεί τον Charles James, ένα ράφτη που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο του ’50, σχεδιάζοντας ρούχα για την βασιλική οικογένεια και τα μέλη της υψηλής βρετανικής κοινωνίας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved