Οι 10 καλύτερες κατασκοπευτικές ταινίες που μπορείς να δεις online

 Ειδικά για σένα που έχεις απηυδήσει με τις συνεχείς αναβολές του No Time to Die και πιστεύεις ότι θα το δουν τα εγγόνια σου.

Η μαγεία των κατασκοπευτικών ταινιών είναι ότι καταφέρνουν να ντύνουν με μια βαρετή ιστορία με το πιο φανταχτερό περιτύλιγμα. Όλοι ξέρουμε ότι στον πυρήνα μιας καλής ιστορίας με κατασκόπους κρύβεται μια ιστορία με πολλή μοναξιά, βαρετούς πρωταγωνιστές και μοναδική πηγή αδρεναλίνης ο φόβος της αποκάλυψης που θα οδηγήσει τον λιγότερο ένδοξο θάνατο που μπορεί να έχει κάποιος που πολεμάει για την πατρίδα του και αυτή θα κάνει πως δεν τον ξέρει.

Με το κατάλληλο ψάξιμο βρίσκεις ταινίες αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους με τον όρο «κατασκοπευτικές» να είναι μάλλον αυθαίρετος. Ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους μπορεί κάποιος να θέλει να δει ένα καλο spy film αυτή η λίστα έχει σίγουρα μια ταινία για τον καθένα. Από οσκαρικές ερμηνείες, μέχρι ενδυματολογικές εμπνεύσεις και από πραγματικές ιστορίες μέχρι ευφάνταστα σενάρια, εκπροσωπούνται όλα σε μία λίστα. 

The Spy Who Came in from the Cold, 1965

Δεν μπορεί να λείπει από καμία τέτοια λίστα η πρώτη περιπέτεια του Smiley. Αν δεν την έχετε δει δεν ξέρουμε γιατί να δείτε κάποιο άλλο από τη λίστα. Δείτε το σαν τα θεμέλια της κατασκοπευτικής σας παιδείας. Για την ακρίβεια δεν ξέρουμε αν αυτή η ταινία πρέπει να διδάσκεται σε σχολές κινηματογράφου ή μυστικών υπηρεσιών.

Bridge of Spies, 2015

Βασισμένο σε πραγματική ιστορία και η απόδειξη ότι το παιχνίδι των κατσκόπων παίζεται συνήθως από απλούς καθημερινούς ανθρώπους. Και δεν υπάρχει κανείς καταλληλότερος από τον Tom Hanks για να υποδυθεί έναν ήσυχο οικογενειάρχη που έτυχε να σώσει την ανθρωπότητα από έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

The Sum of All Fears, 2002

Το τέταρτο στη σειρά των ταινιών Jack Ryan είναι και το πιο αγαπημένο. Αυτή τη φορά ο Ben Affleck στα κληθεί να σταματήσει έναν αυστριακό νεοναζί που θέλει να προκαλέσει έναν πυρηνικό πόλεμο για να εγκαταστήσει μετά την ησυχία του ένα πανευρωπαϊκό φασιστικό υπερκράτος. Σας φαίνονται αστεία αυτά τα σενάρια αν δεν υπάρχει ο James Bond;

Enemy of the State, 1998

Ένας δολοφονημένος βουλευτής, ένα δικηγόρος που έχει υλικό από τη δολοφονία και ολόκληρη η NSA στο κυνήγι της κασέτας. Μπορεί ο Will Smith να μην είναι κατάσκοπος, αλλά η ταινία είναι ένα μεστό κατασκοπευτικό φιλμ.


Tinker, Tailor, Soldier, Spy, 2011

Είναι το δεύτερο φιλμ της λίστας που βασίζεται σε βιβλίο του John Le Carre. Αυτή τη φορά είναι πιο σύγχρονο με ένα all star cast που δεν χρειάζεται καμία άλλη διαφήμιση για να σε πείσει. Gary Oldman, Benedict Cumberbatch, Tom Hardy και Colin Firth ψάχνουν τον διπλό πράκτορα στα ανώτερα κλιμάκια της βρετανικής αντικατασκοπείας. 

Salt, 2010

Ένα υποτιμημένο φιλμ με την Angelina Jolie στον ρόλο μιας ύποπτης ρωσίδας sleeper agent. Ο ρόλος αρχικά ήταν να δοθεί στον Tom Cruise, αλλά ευτυχώς η αλλαγή έκανε την ταινία πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Τα stunts είναι πραγματικά επιπέδου Tomb Raider σε αυτή την ταινία.

Red Sparrow, 2018

Η τέχνη του Sexpionage ήταν μια σοβιετική τεχνική για να αποπλανεί αντιπάλους πράκτορες και πηγές πληροφοριών δια της γοητείας όμορφων γυναικών. Η Jennifer Lawrence δεν δυσκολεύεται καθόλου να σαγηνεύσει ούτε του πράκτορες, ούτε και το κοινό.

Our Kind of Traitor, 2016

Τρίτος και φαρμακερός John Le Carre στη λίστα και, πιστέψτε μας, θα μπορούσε να γίνει και αποκλειστικά με αυτόν. Ένα ζευγάρι προσπαθεί να λύσει τα συζυγικά του προβλήματα με ένα ταξίδι στο Marakesh. Η εμφάνιση ενός τύπου που ξεπλένει χρήμα για τη ρωσική μαφία και ζητάει τη βοήθειά τους μπορεί να μην ήταν αυτό που έψαχναν, αλλά σίγουρα θα κάνει πιο ενδιαφέρων τον γάμο τους.

The Red Sea Diving Resort, 2019

Αν μπορούσε να γίνει μια λίστα μόνο με John Le Carre, σίγουρα θα μπορούσε να γίνει και μία άλλη με τις περιπέτειες της Mossad. Σε αυτή την πραγματική ιστορία φαίνεται πόσο ευφάνταστα σενάρια καλούνται να σκεφτούν οι οργανωτές των επιχειρήσεων προκειμένου να στήσουν μια επιχείρηση κάτω από τη μύτη του εχθρού.

The Spy, 2019

Στη δεύτερη συμμετοχή της λίστας με ισραηλινή υπόθεση ο Sacha Baron Cohen αποδεικνύει ότι μπορεί να υποδυθεί με αξιώσεις ακόμα και μη κωμικούς χαρακτήρες. To ότι είναι μίνι-σειρά δεν αφαιρεί κάτι από την αγωνία που χαρακτηρίζει τα κατασκοπευτικά φιλμ, το αντίθετο. Ο Cohen μας κρατά σε αγωνία μέχρι την τελευταία σκηνή αυτής της επίσης πραγματικής ιστορίας με φόντο τον πολεμο των 6 ημερών.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved