Ακούσαμε το νέο single των Linkin Park και μια αμηχανία τη νιώσαμε

«Δεν θα ακούγονται σαν τους LP αλλά θα είναι οι LP».

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Το γεγονός πως τα τυπάκια από την Καλιφόρνια μπήκαν στις ζωές μας πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια κυματίζοντας με μανία τη σημαία του nu metal, προφανώς και δεν σημαίνει ότι στερούνται του δικαιώματος να πειραματίζονται και να προσαρμόζονται στο πέρασμα των χρόνων με τα νέα δεδομένα που θα τους κρατήσουν στον εμπορικό αφρό της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Για μια τέτοια προσαρμογή μας προϊδεάζει η κυκλοφορία του νέου τους single με τίτλο «Heavy», το οποίο αποτελεί προάγγελο του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσουν στις 19 Μαΐου («One More Light»). Σε αυτό, ακούμε τον Chester Bennington να ανταλάσσει στίχους με την ανερχόμενη Kiiara σε έναν πιο mainstream ρυθμό που πολύ απέχει από τα γνωστά τους metal-rap παντρέματα. Ακούμε, με άλλα λόγια, αυτό:

 
Οι αντιδράσεις απέναντι στο πρώτο αυτό δείγμα είναι μέχρι στιγμής χλιαρές. Οι περισσότερο δεκτικοί, περιμένουν να ακούσουν ολοκληρωμένο το άλμπουμ για να δουν αν η μεταστροφή αυτή είναι γενική, ενώ από την πλευρά τους οι πιο ανυπόμονοι έχουν βγάλει ήδη συμπεράσματα και κλαίνε για τα «Hybrid Theory» και τα «Meteora» που μας άφησαν νωρίς. Αν και, μεταξύ μας, θα έπρεπε να είναι υποψιασμένοι από την κρυάδα που πήραν το 2007. Τότε, δηλαδή, που το «Minutes to Midnight» έδειξε πως η μπάντα κάνει τα πρώτα της βήματα προς αποκήρυξη της χαρντκορίλας. 
 
Για πες...


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved