Οι 5 καλύτερες μπάντες που γνωρίσαμε μέσα από ταινίες

Δεν είναι μόνο το soundtrack που αξίζει. Αυτά τα ταλέντα θα έπρεπε στ' αλήθεια να υπήρχαν.

Ξέχνα για λίγο τις αγαπημένες σου μπάντες και τα τραγούδια που έχεις στο PC. Οι παρακάτω μπάντες έκαναν την εμφάνιση τους μέσα από ταινίες και μας έκαναν groupies από το πρώτο τραγούδι.

 

Τα μπλουζ των Blues Brothers (The Blues Brothers)

H αλήθεια είναι πως δεν τους αγαπήσαμε μόνο για την μουσική τους. Από το ντύσιμο και τις ατάκες μέχρι τα κυνηγητά με την αστυνομία και τα κατεστραμμένα περιπολικά, το δίδυμο Bellushi-Akroyd, είναι οι τύποι που θα μπορούσες να βγεις μαζί τους για ποτό και να ξυπνήσεις στην Κίνα. Απρόβλεπτοι τύποι με απρόβλεπτα σκηνικά, για απρόβλεπτες νύχτες. Και κάπως έτσι οι Blues Brothers χάραξαν τον δικό τους μύθο.

Οι μεταλιές των Steel Dragon (Rockstar)

Mark Wahlberg και Timothy Olyphant στα νιάτα τους, με πέντε τόνους μαλλί και μπόλικη μέταλ. Ο δρόμος για να γίνεις σταρ είναι δύσκολος, αλλά πολλές φορές η κορυφή δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι. Αν όμως υπήρξε κάτι κορυφαίο σε αυτή την ταινία ήταν τα τραγούδια της και το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα ερμηνεύει ο ίδιος ο Wahlberg. Respect. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, έχουμε τα cd’s των Steel Dragon ξεχασμένα στα συρτάρια μας.

Η κλασσική ροκιά των Stillwater (Almost Famous)

Η αλήθεια είναι πως το Almost Famous δεν ήταν μία από τις καλές ταινίες, παρότι είχε τέτοιο στόρι που θα μπορούσε να είναι πράγματι μία σπουδαία ταινία. Το σίγουρο ωστόσο είναι πως αν είχαμε προλάβει το Woodstock, οι Stillwater θα ήταν από τις μπάντες της αρεσκείας μας. Μπόλικο classic rock και LSD, με την ταινία να δίνει στη μπάντα τα ακούσματα που μπορεί να βρεις κανείς σε Led Zeppelin και Eagles. Τιμιότατοι. Κρίμα που δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για το Box Office.  

Το ροκ εν’ ρολ των Starlighters (Back to the Future)

Είναι η ροκ στιγμή του Marty McFly. Η στιγμή που η γενιά των 50’s γνωρίζει το Johnny Be Good χωρίς να έχει γίνει ακόμη διάσημος ο Chuck Berry. Η ταινία μπορεί να μην είχε μουσικό theme, αλλά η live εμφάνιση των Starlighters, ήταν από εκείνες που ζηλεύεις και από αυτές που ήλπιζε να έχει δει ο πατέρας σου. Σε κάθε περίπτωση, ο Michael J. Fox δείχνει πως ξέρει να σολάρει.

Το βρόμικο πανκ των Nasty Bits (Vinyl)

Ναι οκ, μπορεί το Vinyl να μην ήταν ταινία, αλλά πρόκειται για την τηλεοπτική σειρά που μας χάρισε τόση ποιότητα και ποσότητα σε μουσική, που όλες οι υπόλοιπες ταινίες ακολουθούν καταϊδρωμένες. Οι Nasty Bits είναι αυτά τα ρεμάλια που γουστάρεις να ακούς γιατί μέσα στον ιδρώτα, την ηρωίνη και το group sex, αναγνωρίζεις πως -αν το θελήσουν- μπορούν να γράψουν τραγουδάρες. Και όλα αυτά, με frontman τον γιο του ίδιου του Mick Jagger.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved