Πού θα βρεθείς και τι θα κάνεις αυτό τον μήνα

Η ατζέντα του Ratpack για τις παραστάσεις, τις συναυλίες, τα φεστιβάλ και ό,τι άλλο πρέπει να γνωρίζεις για τον Ιούνιο. Διαλέξαμε τα καλύτερα και στα παρουσιάζουμε.

 

Η celtic ταυτότητα των Dropkick Murphys

dropkickmurphys 657fad910d92ec533677fa04ccf0c3d78a865a82 s800 c85

Η μπάντα από την Μασαχουσέτη, πιστή στα ραντεβού της με την Ελλάδα, έρχεται στο Gazi Music Hall για να παντρέψει ακόμη μια φορά τον πανκ σκελετό της με τα παραδοσιακά όργανα. Γκάιντες, φλάουτα και φλογέρες, σε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς ήχους που αγάπησε το κοινό.

Πότε: 3 Ιουνίου
Πού: Gazi Music Hall, Ιερά Οδός 7-13, Κεραμεικός.

 

Η μεγάλη επέλαση των X-Men

Dark Phoenix Set Photos Jean Grey Fight X

Με στόχο να δημιουργηθεί η πιο συναισθηματική ταινία Χ-Μen που έγινε ποτέ, το Χ-Μen: Μαύρος Φοίνικας θα αφηγηθεί την προσωπική ιστορία της ηρωίδας Jean Grey (Sophie Turner), που βγαίνει εκτός ελέγχου και φέρνει στο χείλος της διάλυσης την οικογένεια των X-MEN αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι η κορύφωση των 20 χρόνων ταινιών X-MEN, με την οικογένεια των μεταλλαγμένων που γνωρίζουμε και αγαπάμε να πρέπει να αντιμετωπίσει τον πιο ολέθριο εχθρό μέχρι τώρα – έναν από αυτούς.

Πότε: 6 Ιουνίου
Πού: Στους κινηματογράφους και σε 3D από την Odeon

 

Οι ελληνικές καταβολές του Christian Ronig

christian ronig photo kai kremser KKTT0477

Δημιούργησε το περίφημο Greece is Mine, έκανε διασκευές σε λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια και έπαιξε με τον Διονύση Σαββόπουλο. Με θέα την Ακρόπολη έρχεται να παρουσιάσει νέες διασκευές σε ακυκλοφόρητα τραγούδια έχοντας ταυτόχρονα επιρροές από τον Leonard Cohen, αλλά θα παρουσιάσει και δικές του ελληνικές συνθέσεις.

Πότε: 7 Ιουνίου
Πού: Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

 

Welcome to Jamrock με τον Damien Marley

damian marley rap up 4

Είναι ο γιος του Bob Marley, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να λέει κάτι από μόνο του. O κορυφαίος καλλιτέχνης της reggae παγκοσμίως, έρχεται στο Release Athens μαζί με την πολυμελή μπάντα του, την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Υπάρχει κανείς που λέει όχι; Μαζί του το ιστορικό συγκρότημα Third World που θα μας συναρπάσουν με τους δικού τους reggae, funk, jazz ήχους. Θα μπορούσε λείπει από εκεί η Hollie Cook; Όχι, βέβαια. 

Πότε: 7 Ιουνίου
Πού: Πλατεία Νερού, Φάληρο

 

38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

book general 3 e1545215735315

Για 17 ημέρες καθημερινά από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και τις Κυριακές και το πρωί 11.00 έως 14.00 και το απόγευμα 18.30 – 23.00 το βιβλίο θα είναι εκεί στην παραλιακή λεωφόρο και θα περιμένει τους επισκέπτες να ενημερωθούν για τις νέες κυκλοφορίες αλλά και παλιότερες.
Παράλληλα θα μπορούν να παρακολουθούν πολλές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, να γνωρίσουν από κοντά τους δημιουργούς της γραφής και να συμμετέχουν σε διάφορα χάπενινγκ.

Πότε: 7 Ιουνίου έως 23 Ιουνίου
Πού: Παραλία Λευκού Πύργου

 

Η διαχρονικότητα του Iggy Pop

iggypop

Χωρίς μεγάλες κουβέντες, το πανκ δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τον Iggy Pop. Ο αιώνιος έφηβος της μουσικής σκηνές, έρχεται στην Πλατεία Νερού και στο Release Athens 2019 με μία αστείρευτη πηγή ενέργειας, έτοιμος να κάνει το καλοκαίρι λίγο πιο άναρχο από ότι το περιμέναμε. Και μας αρέσει. Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, James, θα βρίσκονται επίσης εκεί. Εσύ θα είσαι εκεί, Senorita; Οι Shame, πάντως, θα είναι.

Πότε: 8 Ιουνίου
Πού: Πλατεία Νερού, Φάληρο

 

Οι New Order έρχονται μαζί με τα διαχρονικά τους κομμάτια 

p02y7hlb

Οι New Order θα βρεθούν στο Release Athens στην Πλατεία Νερού για να μας κάνουν μαθήματα pop/rock. Τα διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια του κοινού, όπως είναι λογικό, θα ακουστούν. Εσύ, θα λείπεις; Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Johnny Marr, συνιδρυτής των Smiths, ο οποίος θα ανέβει στη σκηνή πριν τους Morcheeba.

Πότε: 16 Ιουνίου

Πού: Πλατεία Νερού, Φάληρο

 

Το γυμνό καλώδιο των Clutch

clutch

Από το Maryland των ΗΠΑ στο Release Athens. Οι Clutch δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη παρουσίαση, ο ήχος τους, μιλάει από μόνος του και οι live εμφανίσεις τους, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Μαζί τους οι Black Rebel Motorcycle Club και οι Planet Of Zeus.

Πότε: 19 Ιουνίου

Πού: Πλατεία Νερού, Φάληρο

 

Το κληροδότημα του Χόρχε Λουίς Μπόρχες

Roloi apo ammo

Με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον λόγο και σε μία προσπάθεια να αναδειχθεί το σπουδαίο έργο του Αργεντίνου συγγραφέα, ο Αντρέας Μαντάς και η Τίνα Παππά παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «Ρολόι Από ‘Αμμο» που είναι βασισμένη και εμπνευσμένη από το έργο του. Οι 3 ηθοποιοί της παράστασης στο μεγαλύτερο μέρος της υποδύονται τον ίδιο τον Μπόρχες, σε 3 διαφορετικές ηλικίες, «με τέτοιο τρόπο ώστε να ‘ναι αρκετά διαφορετικοί, για να είναι τρία πρόσωπα, και αρκετά όμοιοι, ώστε να αποτελούν το ίδιο πρόσωπο». Όλα αυτά στο Μπάγκειον.

Πότε: Από 10 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου
Πού: Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας 18

 

Οι Cypress Hill θα σου μάθουν την ιστορία του Hip-Hop

cypress hill walk of fame honor

Υπάρχει κάποιος που να ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος μουσικής και να μην γνωρίζει τους Cypress Hill; Μπορεί. Όμως, σίγουρα τους έχει ακούσει και είναι λογικό, αφού είναι ένα από τα σημαντικότερα γκρουπ στην ιστορία hip-hop. Στην παρέα τους θα βρίσκονται και οι Dub Fx, Ταφ Λάθος και 12ος Πίθηκος.

Πότε: 21 Ιουνίου

Πού: Πλατεία Νερού, Φάληρο

 

«Το δικό μας σινεμά» στο θέατρο Άλσος

816

το θεατρικό μιούζικαλ με την υπογραφή του συγγραφικού δίδυμου των μεγάλων επιτυχιών Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και τις ευφάνταστες χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού, έρχεται στο ανακαινισμένο ιστορικό Θέατρο Άλσος. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Δέσποινα Βανδή, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Κώστας Κόκλας, η Κατερίνα Λέχου, ο Μέμος Μπεγνής, ο Γιώργος Χρανιώτης, η Σύλβια Δελικούρα, η Παρθένα Χοροζίδου, η Ευγενία Σαμαρά, η Μαριλού Κατσαφάδου, η Μαριαλένα Ροζάκη, ο Γιώργος Τσούρμας, ο Γιάννης Ρούσος, ο Δημήτρης Γαλάνης και σε ξεχωριστούς ρόλους η Πηνελόπη Πιτσούλη, η Ελένη Γερασιμίδου και ο Γιώργος Κωνσταντίνου είναι έτοιμοι να δώσουν άλλη διάσταση στα καλοκαιρινά μας βράδια από την μεγάλη σκηνή του πιο εμβληματικού θερινού θεάτρου της Αθήνας.

Εξαιρετικές ερμηνείες, υπέροχα τραγούδια, χορός και 1.000 κοστούμια, μέσα σε ένα ευφάνταστο σκηνικό, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον ήχο και φώτα τελευταίας τεχνολογίας, δίνουν το στίγμα της παράστασης.

Πότε: Από 7 Ιουνίου
Πού: Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Αθήνα

 

Παγκόσμιος Πόλεμος με νεροπίστολα στο Waterboom Festival

water1

Ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο στην Τεχνόπολη, 20.000 ετοιμοπόλεμοι μαχητές, θα φουλάρουν τα πολύχρωμα νεροπίστολά τους και ετοιμάζονται για τρελές «μάχες» με νερό, οπλισμένοι με ατελείωτο κέφι, συμμάχους τη «non stop» μουσική και το παιχνίδι στην πιο ευφάνταστη εκδοχή του γνωστού και αγαπημένου, «μπουγέλου»!
Στα δύο εντυπωσιακά stages του Waterbomm Festival θα ανέβουν πάνω από 40 αγαπημένοι Dj's και Live Acts για να ηλεκτρίσουν με δυνατή μουσική την πιο fun καλοκαιριάτικη γιορτή!

Πότε: 22 Ιουνίου
Πού: ΟΑΚΑ

 

Alice in Chains: Οι μεγάλοι τελευταίοι του grunge

aliceinchainsaug2018promobetter 638

Σε έναν κόσμο που οι εναπομείναντες καλλιτέχνες του grunge βλέπουν το genre να πνέει τα λοίσθια, υπάρχουν οι πραγματικά μεγάλοι που το κρατούν ζωντανό. Η τεράστια μπάντα από το Seattle έρχεται να θυμίσει τον ήχο της Γενιάς Χ που χαρακτήρισε μία ολόκληρη μουσική σκηνή και που βρίσκει πλέον το λιμάνι της στη μορφή του Jerry Cantrell. Μαζί τους, οι Έλληνες 1000 Mods και οι Fu Manchu.

Πότε: 24 Ιουνίου
Πού: Πλατεία Νερού, Φάληρο

 

Ο Brendan Kelly στην Ελλάδα

6 41

Ο κορυφαίος Ιρλανδός εικαστικός με σημαντική πορεία στην σύγχρονη τέχνη, δημιουργεί με έμπνευση την ομορφιά και την αρμονία, όπως κάποιος μπορεί να τις συναντήσει μόνο στα έργα του. Από την ανθρώπινη μορφή και την γεωμετρία μέχρι τα κρυμμένα μηνύματα του Παρθενώνα, κάθε του έργο έχει να αφηγηθεί μία ιστορία.

Πότε: 29 Μαΐου έως 29 Ιουνίου
Πού: Γκαλερί Cube, Μιαούλη 39, Πάτρα.

 

Ο καλοκουρδισμένος metal ήχος των Disturbed

p05td9gz

Όταν εμφανιζόντουσαν το 2000 ως εκπρόσωποι της τότε nu metal σκηνής, κανείς δεν φανταζόταν πως θα εξελισσόντουσαν σε μία από τις μεγαλύτερες metal μπάντες που θα συνέχιζαν μέχρι και το 2019. Όμως οι Disturbed είναι ακόμη εδώ και θα βρίσκονται στη χώρα μας για την πρώτη μεγαλειώδη τους συναυλία που θα αφήσει σίγουρα εποχή. Δεν τελειώνει εδώ. Οι θρυλικοί Anthrax έρχονται να σε ταρακουνήσουν με το thrash-metal τους.

Πότε: 30 Ιουνίου
Πού: Πλατεία Νερού, Φάληρο

 

Ο Hozier έρχεται έχοντας ενισχύσεις

 

cropped GettyImages 489714234

Το αγαπημένο τραγούδι Take Me to Church, που κατέκτησε στην κυριολεξία τον κόσμο, θα έχεις την ευκαιρία να το ακούσεις live από τον Hozier στο Release Athens. Τον Ιρλανδό καλλιτέχνη θα πλαισιώσουν η Róisín Murphy και φυσικά οι Hooverphonic, συγκρότημα με ιδιαίτερη επιτυχία στη χώρα μας.

Πότε: 23 Ιουνίου

Πoύ: Πλατεία Νερού

 

Ο σκληρός ήχος των MANOWAR ζωντανά στην Αθήνα

manowar The Final Battle

Κάποιοι τους έχουν χαρακτηρίσει βασιλιάδες του metal. Δίκαια ή όχι, το μόνο σίγουρο, είναι πως οι MANOWAR είναι από τις αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού. Στο πλάι τους οι Rhapsody Of Fire, οι Imperia και Battleroad για να συμπληρώσουν ένα εκρηκτικό lineup που δεν πρέπει να χάσεις.

Πότε: 14 Ιουνίου

Πού: Πλατεία Νερού, Φάληρο

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved