Ο Storm Thorgerson ευθύνεται για τα σπουδαιότερα εξώφυλλα όλων των εποχών

Το Dark Side of the Moon είναι ένα από τα πολλά εκπληκτικά του έργα.

Αν δεν είναι το καλύτερο, τότε είναι το πιο αναγνωρίσιμο εξώφυλλο όλων των εποχών. Μπορεί κάποιος, για έναν περίεργο λόγο, να μην γνωρίζει ή να μην έχει ακούσει ποτέ τους Pink Floyd, αλλά είναι σίγουρο, πως αναγνωρίζει το τρίγωνο με το πρίσμα που αιωρείται στο κατάμαυρο κενό στον δίσκο του Dark Side of the Moon.

H ιδέα προέκυψε σε συνεργασία με τον Aubrey Powell (συνεργάτη του Thorgerson στην εταιρεία Hipgnosis) σε κάποιες από τις μεταμεσονύκτιες και σκόρπιες ιδέες των δύο. Η οδηγία των Floyd, ήταν απλή: Κάτι καθαρό και κομψό. Ένα βράδυ, λοιπόν, o Thorgerson έδειξε στον Powell μια ασπρόμαυρη φωτογραφία ενός πρίσματος με μια ακτίνα να περνά από το εσωτερικό του.

Αποτέλεσμα εικόνας για wish you were here gifs

 (Ναι, είναι και αυτή δική του δημιουργία)

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Thorgerson, όσον αφορά την αισθητική και το πρίσμα, είχε επηρεαστεί από τον φωτισμό των Floyd στα live τους. Το τρίγωνο, που συμβολίζει τη σκέψη και την φιλοδοξία, έχει να κάνει κυρίως με τη θεματική στους στίχους του Roger Waters.

Η ιδέα του υλοποιήθηκε και σήμερα, σαν κληρονομιά, έχουμε στη δισκοθήκη μας ένα αριστούργημα, ένα δίσκο που πάντρεψε άψογα τη μουσική με το αισθητικό κομμάτι. Ο Thorgerson, μπορεί να έγινε γνωστός από το συγκεκριμένο artwork, όμως δεν στρογγυλοκάθισε στο θρόνο των graphic designers. Συνέχισε τις συνεργασίες του με τους Pink Floyd και σχεδίασε εξώφυλλα για πολλά ακόμα ιστορικά συγκροτήματα όπως οι Black Sabbath, Genesis, Yes και Led Zeppelin. Στο άλμπουμ που ακολουθεί, θα καταλάβεις πόσα χρωστάει η μουσική βιομηχανία και οι ακροατές στο ταλέντο του Storm Thorgerson.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved