Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αγάπη σου για μια γάτα;

Ελβετοί κατασκευάζουν σκάλες για να τους επισκέπτονται σε παραθύρια και μπαλκόνια.

Όσοι έχουν γάτες να περιφέρονται στη γειτονιά τους, είναι δεδομένο ότι τις έχουν δει να επιδίδονται συχνά-πυκνά σε... καταδρομικές κινήσεις προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στο μπαλκόνι τους (ή σε εκείνο του γείτονα). Μην τα πολυλογούμε, η καρδιά σου φτάνει στην Κούλουρη κάθε φορά που βρίσκεσαι αντιμέτωπος με ένα τέτοιο περιστατικό και το έχουμε καταγράψει μάλιστα σε προγενέστερο φωτογραφικό άρθρο.

Αυτά στην Ελλάδα και σε κάθε άλλη χώρα που δεν έχει προνοήσει ώστε οι γάτες να έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στα διαμερίσματα. Στην Ελβετία, όμως και συγκεκριμένη στην Βέρνη, οι κάτοικοι έχουν βάλει σκοπό ζωής να κάνουν τις αντίστοιχες των γατών πολύ πιο εύκολες. 

Κι αυτό διότι στην πρωτεύουσα της χώρας, συναντάται σε πάμπολλες γειτονιές το φαινόμενο οι κάτοικοι να δημιουργούν ειδικές κατασκευές στις προσόψεις των σπιτιών τους, οι οποίες διευκολύνουν την προσβασιμότητα. Σκάλες, ξύλινες τάβλες, σωλήνες τοποθετημένοι έτσι ώστε κάθε φορά που μια γάτα θέλει να επισκεφτεί το μπαλκόνι-παράθυρο του λατρεμένου γείτονα, να μην κινδυνεύει να χαραμίσει μία από τις 9 ζωές της.

Το φαινόμενο αυτό, καταγράφει στο βιβλίο της με τίτλο «Swiss Cat Ladders» η σχεδιάστρια-συγγραφέας Brigitte Schuster, από την οποία και αλιεύσαμε τις φωτογραφίες που θα δεις στο παρακάτω άλμπουμ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved