Στη Γαλλία θέσπισαν επίσημο άθλημα «Star Wars»!

Είσαι έτοιμος να βγάλεις τον τζεντάι από μέσα σου;

Αν υπήρχε ένα παράπονο από τον καιρό που ήμασταν μικροί –μιλώντας αποκλειστικά για τους φαν του «Star Wars»- αυτό είναι ότι πάντα ψάχναμε τον τρόπο να αισθανθούμε τζεντάι, αλλά ποτέ δεν τα καταφέραμε. 

Πέραν των άτοπων προσπαθειών μας να νιώσουμε σαν τους Luke Skywalker και Master Yoda, η τεχνολογία της εποχής δεν μας βοήθησε ποτέ να έχουμε κάτι σημαντικό: Τα όπλα των αγαπημένων μας ηρώων, τα φωτόσπαθα (a.k.a. lightsabers).

 

 

Τώρα όμως που μεγαλώσαμε (λίγο) και σοβαρευτήκαμε (ακόμη πιο λίγο), συνειδητοποιώντας ταυτόχρονα ότι δεν θα γίνουμε ποτέ μέλη της Δύναμης ή της Σκοτεινής Πλευράς, ήρθαν αυτοί οι άτιμοι οι Γάλλοι για να φέρουν τα πάνω-κάτω. Όχι, δεν ανακάλυψαν τη Δύναμη, αλλά δημιούργησαν αγώνες με φωτόσπαθα, τους οποίους αποκαλούν «Lightsabers Dueling».

Όσο κουλό και αν ακούγεται, δεν πρόκειται για κάτι το ανεπίσημο που γίνεται σε κάποια αποθήκη από nerd φίλους του Star Wars, αλλά θεωρείται κανονικότατα επίσημο άθλημα με δική του, μάλιστα, ομοσπονδία. 

 

 

Βεβαίως και δεν είναι η φάση όπως το βλέπεις στις ταινίες, με εντυπωσιακές τούμπες και πέφτεις τέζα άμα σε αγγίξει το φωτόσπαθο, ωστόσο και πάλι είναι αρκετό για να σου προκαλέσει μια μικρή νοσταλγία για τον Darth Vader που ήθελες να γίνεις μικρός.

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω άλμπουμ για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το πώς παίζονται οι αγώνες:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved