5 τραγούδια για να σκοτώσετε τα Κουνούπια

Φιδάκια και μαλακίες...

Το φιδάκι είναι μεγάλη καψούρα. Σε ποιον δεν αρέσει η αγνή, καλοκαιρινή, μπαλκονάτη μαστούρα; Η παστίλια επίσης. Ποιο διεστραμμένο μυαλό κοιμάται με ΟΛΑ τα φώτα σβηστά;

Το καθένα επιτελεί τον δικό του ρόλο, ΚΑΝΕΝΑ όμως αυτόν για τον οποίο προορίζεται: Τον νωτιαίο μυελό του κουνουπιού, που θα το αφήσει σέκο και μετά από δύο-τρεις καραγκουνίσιες σβούρες στον αέρα θα το προσγειώσει μπροστά σου, ημιλιπόθυμο, σε εμβρυακή στάση να σε παρακαλά: «Μη με σκοτώσεις. Εγώ ένας απλός υπάλληλος του Εωσφόρου είμαι. Για 800 ευρώ αιματάκι δουλεύω ρε αεφέ».

Κι εσύ από πάνω του, να ακούς τις καμπάνες του For Whom The Bell Tolls να χτυπούν, έτοιμες για τη Νεκρώσιμο Ακολουθία και με την ψαλμωδία του Mortal Kombat να σε προκαλεί: FINISH HIM ☠️☠️☠️

Κανένα από τα παραπάνω μαραφέτια δεν θα σου προσφέρει τέτοιες ηδονικές στιγμές. Κανένα δεν θα σε γλιτώσει από τον φτερωτό αρχάγγελο, τον απεσταλμένο του Διαβόλου. 

Εμείς έχουμε τον τρόπο: Πέντε τραγουδάρες για να τα γλεντήσουμε όμορφα. Ακουμπάς τρανσίστορ πάνω στο τραπέζι, απλώνεις πόδια στο απέναντι καρεκλάκι και μοιράζεις πόνο. 

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ EXOMACTE!

 

1. ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΝΤΟΥ - ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ

 

Τα καλτ κουνούπια, καλτ καίγονται. Έλα μωρή κότα αν σου βαστάει. Έρχεται. ΠΑΤΑ ΤΟ PLAYΥΥΥ! Το είχες προειδοποιήσει. Κάγκελα, έξυπνες σίτες, πλακάτ που γράφουν: ΟΞΩ ΚΟΛΑΚΑ. Σύνορα παντού. Σύνορα στη φωλιά του κουνουπιού.

Σκάει στριγγλιά σε 3, 2, 1.

Έχει εξωτερικό φάλτσο. Λοκάρει εις τα οπίσθιά του. Το ακολουθεί σαν ρουκέτα F-16, ενώ ο κώνωψ κάνει μανούβρες για να την αποφύγει. Μάταια. Η κορώνα έχει τέτοια φάλτσα που το κουνούπι πέφτει πάνω της αντί για το ανάποδο.

Κρότος.

Μοιάζει με αυτόν που κάνουν όταν σκάνε στο ειδικό ψηστήρι κουνουπιών με φως κρεοπωλείου. Μόνο που τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εδώ δεν έμεινε τίποτα. Είσαι από πάνω και ψάχνεις με τον φακό για αποτυπώματα. Ένα μακρινό «τι έκανες ρε μαλάκαααααα» ακούγεται από το βάθος καθώς χάνεται στα μόρια του αέρα.

Κρίμα, κι ήταν τόσο νέο.

 

 

2. Deep Purple - Child In Time

 
 
Επόμενο όπλο μας, ο Ian Gillan. Ρεμβάζεις στο άπειρο, ακούγοντας τα χαλαρωτικά φωνητικά του Child in Time. Ώσπου ξαφνικά, ατίθασος κώνωψ εισβάλλει στο μπαλκόνι και σου κόβει τη νιρβάνα. Μην κοιτάς το φιδάκι δίπλα σου. Μην τρέξεις να παστωθείς με φσουτ-φσουτ. Πήγαινε στο 2:53 του τραγουδιού. Το μπαλαντοειδές περιβάλλον που έδωσε στο κουνούπι την αίσθηση ότι μαζί απόψε θα χορέψτε μπλουζ και θα κάνετε ζουζουνιές, γίνεται αυτόματα μία σκληρή ζούγκλα, όχι σαν του Αμαζονίου, αλλά ανθρώπινη. Η ξαφνική τσιρίδα του Gillan γίνεται ωστικό κύμα, διασχίζει τον αέρα του ανεμιστήρα, πηγαίνει απευθείας στα μάτια του κουνουπιού, το τυφλώνει. 
 

See the blind man
Shooting at the world
Bullets flying
Ohh taking toll

 

Σκάει με τα όλα πάνω στο κάγκελο. Πέφτει στο έδαφος. Σηκώνεσαι. Χορεύεις σε ινδιάνικους ρυθμούς πάνω από το πτώμα, όσο το σόλο του Ritchie Blackmore κάνει τη φάση να μοιάζει με φιέστα νίκης κατά του ΑΙΩΝΙΟΥ ΚΑΚΟΥ.

 

Σσσσσσσςςςς. Λίγο σεβασμό στον νεκρό. O Gillan απαγγέλει τη σεμνή τελετή:

 

You'd better close your eyes
Ooohhhh bow your head
Wait for the ricochet

 

Αιωνία η μνήμη

 

 

3. Δεν Μπορώ - Κάποιος

 
 
 

Σκέφτεσαι την πρώην σου. Θες κάτι συνοδευτικό. Κάτι καψούρικο για να σε μερακλώσει, αλλά όχι και πολύ καταθλιπτικό μην πέσουμε κιόλας. Βάζεις το «Δεν μπορώ» του Αλκίνοου, αλλά όχι από Αλκίνοο. Το ακούς και χαμογελάς. Σκέφτεσαι τις καλές σας στιγμές, αλλά νιώθεις κάτι να σε χαλάει. Κάτι να σε περπατάει. Εσύ είσαι ρε πούστη; Τώρα θα σε φτιάξω εγώ ρε όπανο.

 

Ξαναβάζεις το κάτι σαν τραγούδι και το αφιερώνεις στο κάτι σαν έντομο. Ο τύπος χώνει: ΔΙΕΕΕΝΝΝ ΜΠΟΥΟΡΟΥΩΩΩΩ. Τα ηχεία στο τέρμα κι ας ξυπνήσουν οι γειτόνοι. Το κουνούπι απέναντι κοκκαλώνει. Μένει ακίνητο. Παθαίνει κοκομπλόκο. Το μυαλό του έχει πειραχτεί. Αρχίζει να επαναλαμβάνει: ΔΙΕΕΕΝΝΝ ΜΠΟΥΟΡΟΥΩΩΩΩ.

 

Ξαφνικά, κι άλλα κουνούπια ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του τραγουδιστή.  Στέκονται δίπλα, συμπαραστέκονται στον φίλο τους.  Μαζί, κάνουν χορωδία. Το τραγουδούν παρεούλα, χωρίς ρυθμό, χωρίς διακυμάνσεις, σαν Κουνούπια Terminator. Κάποια, έχουν έρθει εξοπλισμένα με κερί και φωναζουν: «ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΑΜΩΤΟ». Λυγίζουν από τον διαπεραστικό ήχο. Τρελαίνονται κι αυτά. Αρχίζουν να τρώνε τα αυτιά, τα φτερά, τα σωθικά τους. Αίμα παντού. Σκηνικό φρίκης. Ανοίγεις makeleio.gr να διαβάσεις το αρρωστημένο σου κατόρθωμα.
Χαμογελάς.

 
 

4. Eyeless - Slipknot  

 
 

Ακούς το βΖΖΖζζζ να πλησιάζει. Ο ήχος γίνεται πιο έντονος. Ο εχθρός αχνοφαίνεται. Βάζεις το Eyeless από την αρχή. Οι ψυχεδελικές κιθάρες απλώνονται στον χώρο. Φτάνουν στα αυτιά του. Τα τρυπάνε. Διεισδύουν στο τύμπανο. Αρχίζει να ζαλίζεται. Πηγαίνει από 'δω κι από 'κει σαν αεροπλάνο έτοιμο για συντριβή. Η δικασίλα κάνει την πτήση του ταλάντωση.

 

Στο 2:30, ο στίχος το προειδοποιεί: 

 

«Who the Fuck Are You, FUCK YOU!!!1». H βρωμιά της κιθάρας ξύνει τα φτερά του. Το ένα πέφτει σε μια γλάστρα. Ο Corey από μέσα, του δίνει τη χαριστική βολή: «Better get away from me». Ξανασκάει το ψυχεδελικό ριφ. Το μυαλό του τρελαίνεται. Βλέπει κύκλους. Κάνει σβούρες. Προσγειώνεται ανώμαλα μπροστά σου. Είναι νεκρό. Αλλά εσύ συνεχίζεις. Πλησιάζεις το ηχείο από πάνω του και αφήνεις τα brutal φωνητικά να του ψάλλουν το ύστατο χαίρε.

 

Ανάβεις τσιγάρο.

 

5. Στέλλα Μπεζαντάκου Live

 

 
 

Τυχερό όποιο κουνούπι πεθάνει με live της Στελλάρας. Θα χορτάσει το μάτι του τσιτσί. Ας υποθέσουμε ότι έρχεται ο ματάκιας κουνούπης. Τι κάνεις, εκεί; Του βάζεις να δει ΚΑΙ το video clip. Κάθεστε μαζί μπροστά στο laptop. Το παραδέχεται: «νταξ, από φωνή το κορίτσι, ΝΑΡΑ». Εσύ το δυναμώνεις. Αυτό, κάνει τραμπολίνο πάνω στην οθόνη και ουρλιαζει: «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MUTE ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ». Σε παρακαλάει, σε εκλιπαρεί, πέφτει στα πόδια σου. «ΠΑΤΑ ΜΕΕΕΕ!! ΠΑΤΑ ΜΕΕΕΕΕΕ!!».

 

Δεν το πατάς. Πατάς το replay να βαράει Στελλάρα όλο το βράδυ. Σηκώνεσαι, πηγαίνεις αργά-αργά, προς το σαλόνι. Μπαίνεις. Κλείνεις με βασανιστική καθυστέρηση τη μπαλκονόπορτα: «ΜΗ ΦΕΥΓΕΙΣ! ΜΗΗΗΗ! ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΦΙΔΑΚΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ΜΙΑ ΠΑΣΤΙΛΙΑ ΕΣΤΩ. ΛΥΤΡΩΣΕ ΜΕΕΕΕ».

 

Ανάπαυσον την ψυχήν του κεκοιμημένου δούλου σου. Εν τόπω φωτεινώ, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved