Γιατί το Black Friday είναι η μέρα που πρέπει να παίξεις κι εσύ μπαλίτσα;

Να ξέρεις, πάντως, πως είχες και στο χωριό σου Μπλακ Φράιντεϊ.

Αν μπορούσες να επιλέξεις ανάμεσα στις γκλίτσες και τις… 70 ίντσες, τι θα διάλεγες; «Ευκολάκι» θα μου πεις, αλλά καλύτερα να μη βιαστείς να απαντήσεις γιατί μπορεί να βγεις «εκτός παιχνιδιού».

Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των αντρών που όταν ακούν για Black Friday, Brunch, Baby shower και Halloween -ή γενικά για την κάθε «αμερικανιά» που έρχεται στην Ελλάδα- «εξαφανίζονται», τότε έχω καλά νέα. Μάθε, λοιπόν, πως είχες και στο χωριό σου Μπλακ Φράιντεϊ (δεν σου κάνω πλάκα). Ούτε εγώ το ήξερα, αλλά το έμαθα την περασμένη εβδομάδα από τον… παππού μου και αυτό σημαίνει ότι στις 24 Νοεμβρίου θα παίξω «μπαλίτσα» χωρίς κανένα «κόλλημα».

 

Ο Παρασκευάς ο «Μαύρος» από τα Άνω Κωτσοβολιώτικα

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή. Ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ όταν επέστρεψα «κομμάτια» στο σπίτι από τη δουλειά . Έπρεπε, όμως, να φύγω πάλι γιατί είχα κανονίσει να πάω με τα παιδιά για ένα 5Χ5 (ναι, την Παρασκευή). Καθώς τα περίμενα, λοιπόν, τα παιδιά «χτύπησε» το τηλέφωνο και ήταν ο παππούς μου. Ήθελε, λέει, να μου πει για το… Μπλακ Φράιντεϊ γιατί είδε μια διαφήμιση του Κωτσόβολου στην τηλεόραση. Για κάποιον λόγο δεν μπορούσα να κάνω τη σύνδεση στο μυαλό μου (παππούς και Μπλακ Φράιντεϊ… κάτι δεν μου «κολλούσε») αλλά είπα να τον ακούσω. Όταν, όμως, ο κυρ Γιάννης μου «έσκασε» ότι το Μπλακ Φράιντεϊ ξεκίνησε από το χωριό του, λίγο έλειψε να μου πέσει το τηλέφωνο από τα χέρια.

«Τι λες βρε παππού; Θα μας τρελάνεις; Το έχεις χάσει τελείως; Να πάρω τη μάνα; Να καλέσω ασθενοφόρο; Τι Μπλακ Φράιντεϊ στο χωριό σου;», άρχισα να φωνάζω. Ο παππούς, όμως, επέμενε. «Παλικάρι μου, κάτσε να σου πω. Από εμάς ξεκίνησε η Μαύρη Παρασκευή, όμως, άλλο πράγμα τώρα, άλλο τότε. Συγκρίνονται οι  γκλίτσες με τις 70 ίντσες;», συνέχισε ο παππούς και… με «έστειλε».

Κάπως έτσι έμαθα για τον Παρασκευά τον Κώτσο -ή αλλιώς τον «Μαύρο- και για τις προσφορές που έβαλε στο παντοπωλείο του και «τρέλαναν» τους συγχωριανούς του και μαζί με εκείνους και τον παππού μου ο οποίος ήταν τότε πιτσιρικάς.

 

sss


Ναι, το παραδέχομαι. Όταν άκουσα ότι είχα και στο χωριό μου Μπλακ Φράιντεϊ, ένιωσα το μυαλό μου να «μουδιάζει» για αυτό και αποφάσισα να ψάξω το θέμα για να δω αν έπρεπε να τηλεφωνήσω στο γιατρό του παππού (ή να τον πιστέψω).

Άρχισα, λοιπόν, το «σερφάρισμα» και τελικά «ανακάλυψα» τον Παρασκευά τον Κώτσο καθώς και τον πραγματικό λόγο πίσω από το πρώτο, μεγάλο… ξεπούλημα που δημιούργησε, ουσιαστικά, το «φαινόμενο» της Μαύρης Παρασκευής στην χώρα μας.

 

«Χτύπα» τις προσφορές, χωρίς κανένα «κόλλημα»

Καμία «αμερικανιά» και κανένα «κράξιμο», λοιπόν, στο παρεάκι που θέλει να «χτυπήσει» φέτος τις προσφορές της Μαύρης Παρασκευής. Αντιθέτως, για να θυμίσω στον παππού τα παλιά, καλά χρόνια στο χωριό, αποφάσισα  στον Κωτσόβολο για να γιορτάσουμε «παραδοσιακά» το Μπλακ Φράιντεϊ με μεγάλες προσφορές (ε, και να πάρω και εκείνη την τηλεόραση των 70 ιντσών που θέλω για να βλέπω τη μπαλίτσα μου). Όλα σε τιμή… γκλίτσας.

Και ναι, είχα και στο χωριό μου Μπλακ Φράιντεϊ και είμαι περήφανος για αυτό!

Για απίστευτες προσφορές μείνετε συντονισμένοι στο www.kotsovolos.gr ή ακολουθήστε την επίσημη σελίδα της εταιρείας στο Facebook. Σας περιμένουν μοναδικοί διαγωνισμοί και νέα για τη Μαύρη Παρασκευή, γιατί οι εκπλήξεις μπορεί να έρχονται και νωρίτερα!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved