Δεν τον λες και… Κάρλος το τσακάλι

Η αστυνομία συνέλαβε ως ύποπτο για τρομοκρατία τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου και ο Νίκος Συρίγος έχει μερικές απορίες...

Ο πιτσιρικάς, όσο πιτσιρικάς είναι κάποιος στα 29 χρόνια του, που μπαγλάρωσε η Αστυνομία, ως βασικό κατηγορούμενο για τα τρομοδέματα στον Λουκά Παπαδήμο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ονομάζεται Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου. Προφανώς αυτό δεν λέει κάτι, παρά μόνο σε όσους τον ήξεραν και θα πέσουν από τα σύννεφα γιατί «Ο Κώστας δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα!»

Η είδηση από τη σύλληψη του Γιαγτζόγλου, προκύπτει από τις ταυτότητες που χρησιμοποιούσε για να αποφύγει τη σύλληψη. Το γεγονός ότι δεν την απέφυγε, ίσως να αποδεικνύει ότι οι επιλογές των ονομάτων και των φωτογραφιών, δεν ήταν αυτό που λέμε «ιδανικές». Άμα ρίξεις μια ματιά στις φωτογραφίες των ταυτοτήτων, θα επιβεβαιώσεις εύκολα του λόγου το αληθές…

 

Γκάφα πρώτη: Τα ονόματα

Αποφασίζεις να γίνεις τρομοκράτης. Άρα πρέπει να περνάς απαρατήρητος. Να διαλέγεις δηλαδή ονόματα που δεν θα καρφωθούν στο μυαλό ή έστω θα τραβήξουν το βλέμμα του αστυνομικού που θα σου πει «παρακαλώ κύριε, μπορώ να έχω την ταυτότητα σας;».

tavt5

 

Ε, το Ταξιάρχης-Χρήστος Γιανναρέας, δεν το λες και το πιο κοινό όνομα. Μα, Ταξιάρχης-Χρήστος βρε αδερφέ; Και οι φίλοι πως σε φωνάζουν; Ταξιχρήστος; Χρηστάρχης; Κι άντε να το προσπεράσουμε με ένα απλό «Άκης» που κολλάει παντού και πάει με όλα σαν την Coca-Cola. Αλλά «Γιανναρέας» με τόπο καταγωγής από τη Μυτιλήνη; Και οι πέτρες γνωρίζουν ότι το «-έας» είναι πιο μανιάτικο κι από το σύγκλινο! ΕΛΕΟΣ!

 

Γκάφα δεύτερη: 5 στα 7 στο Τ.Α. Νέας Ιωνίας

Ας ξεπεράσουμε το Ταξιάρχης-Χρήστος… Ας πούμε ότι δεν συνέβη ποτέ. Ότι ήταν μια άτυχη στιγμή. Το ότι πέντε από τις επτά «μουσαντένιες» ταυτότητες είχαν ως Τόπο Γέννησης «Αμαρούσιο Αττικής» και αρχή έκδοσης το Τ.Α. Νέας Ιωνίας, πώς να το κρίνεις; Τι να πεις; Μα τέτοια βαρεμάρα; Να μην αλλάζεις ούτε τα βασικά; Έτσι για το καλό…

Untitled collage

Μόνο ο Χρήστος-Ταξιάρχης είχε… εκδώσει την ταυτότητα του αλλού. Στη Νέα Ερυθραία. Α! Και ο έβδομος της παρέας, με το τιμημένο επίθετο Παναγούλιας (α ρε Αλκέτα με το Μουντιάλ σου!) και το όνομα Δημήτριος, που δεν ήταν των ΒΠ αλλά γέννημα θρέμμα δυτικής Αττικής, που λέει και ο «Μαζώ». Από την Αγιά Βαρβάρα! Εκεί που τα NIKE Millenium τα χρυσά όχι απλά τα βρίσκεις, αλλά άμα λάχει παίρνεις και ένα ζευγάρι καβάτζα για να έχεις να πορεύεσαι.

 

Γκάφα Τρίτη: Το photoshop της κακιάς ώρας

Πες ότι ξεπερνάμε και τα ονόματα και τα ΤΑ που «εξέδωσαν» τις ταυτότητες… Οι φωτογραφίες; Μα είναι φωτογραφίες αυτές ρε σύντροφε; Αφήνω στην άκρη την κανονική, τη νόμιμη, τη μία και μοναδική ταυτότητα που δεν ήταν μούφα. Σε αυτή που φοράς ένα ριγέ πουκάμισο και έχεις το κούρεμα-κράνος σαν αυτό του Παναγιώτη Γιαννάκη στα ξεκινήματα του στον Ιωνικό Νίκαιας… Οι άλλες; Οι «αβαβά»; Μα είναι photoshop αυτό; Τι μούσι είναι αυτό; Λες και φοράς ζιβάγκο!

tavt19

 

Το μαλλί; Τη μία κούρεμα-καπελάκι βγαλμένο από το παλιό καλό «Μπέβερλι Χιλς» με τον Μπράντον και την Κέλι και την άλλη φράντζα τραγωδία… Πιο τραγωδία πεθαίνεις!

tavt12

 

 

Αν δεν σε έπιανε η Αστυνομία, Κώστα μου, θα σε τσίμπαγε ο… Σαμαράς! Όχι ο Αντώνης… Ο Τρύφωνας! Για κούρεμα… 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved