Ο Νίκος Καρβέλας χαρακτήρισε «βόθρο» την Βουλή σε live σύνδεση

Το beef με την Νίκη Λυμπεράκη on air ήταν η -πιο πρόσφατη- ένοχη τηλεοπτική μας απόλαυση.

Αν με ρωτάς, δεν υπάρχει λόγος να βλέπεις ελληνική τηλεόραση. Αλλά σε περίπτωση που μου βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό και με απειλήσουν να επιλέξω ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, τότε θα καταλήξω σε κάτι που προβάλλεται σε live σύνδεση. Ειδικά αν έχει να κάνει με talk show και η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Γιατί εκεί υπάρχει “ψωμάκι”. Τα πάντα είναι απρόβλεπτα και δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Μία τέτοια στιγμή μάς χάρισαν ο Νίκος Καρβέλας και η Νίκη Λυμπεράκη

Ο γνωστός συνθέτης και προσφάτως συγγραφέας μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» που προβλήθηκε ζωντανά στο MEGA. Γνωστός για το ιδιαίτερο στυλ του, ο εκκεντρικός καλλιτέχνης δεν εγκλωβίστηκε σε νόρμες. Ήταν χείμαρρος και κάπως επιθετικός απέναντι στην παρουσιάστρια και δημοσιογράφο.

Από το κάδρο του σχολιασμού δεν ξέφυγε τίποτα. Ο Νίκος Καρβέλας μίλησε για την πολιτική, τη θρησκεία, τον Πλάτωνα, το σεξ, την ταξική του συνείδηση που “ξύπνησε” στην ηλικία των 5 ετών, τη γυναίκα, τη Δημοκρατία και φυσικά την Άννα Βίσση. Ωστόσο το μεγάλο και πρώτο beef της βραδιάς αφορούσε το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα, το οποίο χαρακτήρισε ως “βόθρο”.

 

 

«Όταν ξεκίνησα να έρθω στην τηλεόραση, πίστευα ότι θα μιλήσω με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν θα είναι όπως όλοι οι άλλοι. Δυστυχώς λες τα ίδια όπως όλοι οι άνθρωποι, οι οποίοι κιτρινίζουν την κουβέντα, πιανόμενοι από μία λέξη που είπα ότι η Βουλή είναι ένας βόθρος, ο οποίος βρωμάει και τον αισθάνονται 12.000.000  Έλληνες. Το τι λέω εγώ άσε να το κρίνει ο κόσμος. Εγώ εδώ ήρθα όχι για να μιλήσω με εσένα αλλά με τον κόσμο. Εσένα σε χρησιμοποιώ σαν μέσο. Δεν μπορείς να λες ότι είμαι απόλυτος» ανέφερε ο Νίκος Καρβέλας για να πάρει τη σκυτάλη η Νίκη Λυμπεράκη: «Εγώ είμαι εδώ, αλλά μου απαγορεύεις να σου μιλήσω; Επιτρέπεται κάποιος άνθρωπος που κάθεται απέναντί σου να έχει γνώμη;»

 

 

Ο συνθέτης δεν το άφησε να περάσει έτσι, περνώντας στην αντεπίθεση: «Με ειδοποίησαν πριν έρθω ότι οι άνθρωποι που πας να μπλέξεις, είναι δυστυχώς εκείνοι που έκαναν τη ζημιά στη χώρα. Πιθανόν να είσαι ένας εξ’ αυτών. Θα πρέπει να απολογηθείς στους ανθρώπους που βλέπουν και αύριο θα φροντίσεις να πεις ο άνθρωπος αυτός… Κατορθώνεις να χάνουμε μισή ώρα για το αν είπα ότι η Βουλή είναι εξ’ ολοκλήρου ένας βόθρος. Η συζήτηση μαζί σου είναι λίγο απογοητευτική».

 

 

Όπως ακριβώς ο Νίκος Καρβέλας χρησιμοποίησε τη Νίκη Λυμπεράκη ως μέσο για να μεταφέρει την αλήθεια του στον κόσμο, έτσι κι εμείς αφήνουμε αυτές τις δηλώσεις να τις κρίνει το το τηλεοπτικό κοινό. Αν και κάτι μας λέει, πείτε το ένστικτο, πως η πλειοψηφία των τηλεθεατών θα συμφώνησε εκείνη τη στιγμή μαζί του. Όπως ενδεχομένως και για την σκέψη του αναφορικά με τη Δημοκρατία και τον λαό: 

«Όταν ξεκινάω να σκέφτομαι τη Δημοκρατία, σκέφτομαι τι σημαίνει η λέξη πρώτα! Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν ψηφίζω ή όχι. Είμαι παρατηρητής της πραγματικότητας. Μέχρι τώρα ήμουν παρατηρητής και για αυτό έχω καλή εικόνα της πραγματικότητας. Είναι δυνατόν να λέει κάποιος ότι ο λαός κυβερνά; Πώς γίνεται να υπάρχουν άνεργοι και φτωχοί; Ο λαός σηκώνει τους κυβερνώντες, δεν κυβερνάει. Τον έχει ποτίσει με το δηλητήριο της δύναμης της ψήφου. Ο λαός αισθάνεται ικανός επειδή τον έχουν μάθει ότι έχω τη δύναμη να ψηφίσω αυτό που θέλω να με διοικήσει. Αυτό παλιά πετύχαινε! Και λες 10 εκατομμύρια θα συνεννοηθούμε ποιον θέλουμε να μας κυβερνά; Και πώς είμαι βέβαιος ότι αυτός που θα με κυβερνήσει θα κάνει αυτά που θέλω σαν ψηφοφόρος του;».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved