Παλαμάκια και θαυμασμός για ένα ακόμα γκράφιτι του WD

Σκέτο όνειρο!

Καλησπέρα σας από το ανεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του υπερταλαντούχου γκραφιτά που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα με καταγωγή από το Μπαλί, γνωστού και ως WD. Σήμερα θα κάνουμε μια βολτούλα πέρα από τον Ατλαντικό, στην περίεργη κι ειρηνική γη του Καναδά.

Εκεί βρίσκουμε τον street artist ήρωά μας να μεγαλουργεί για άλλη μία φορά. Η ταύτισή του με τον φυσικό κόσμο είναι γνωστή και σου την έχουμε παρουσιάσει ξανά και ξανά. Όμως με ετούτο εδώ το δημιούργημά του είπε να ρίξει το καλλιτεχνικό του βάρος αλλού: στον άνθρωπο.

Όπως θα δεις παρακάτω πρωταγωνιστής δεν είναι κάποιο πλάσμα του ζωικού βασιλείου αλλά ένα πρόσωπο που φέρνει στο νου μυθολογικούς ήρωες –καθώς ατενίζουν το υπερπέραν και αναλογίζονται την τύχη του κόσμου. Συμπρωταγωνίστρια του ένα νεαρό κορίτσι που αντί να συλλογίζεται δείχνει να ονειρεύεται.

Αλλά για μισό λεπτό, μήπως κάναμε λάθος όταν είπαμε ότι απουσιάζει ο φυσικός κόσμος; Γιατί ρίχνοντας μια καλύτερη και πιο διεξοδική ματιά ο γίγαντάς μας δείχνει να είναι ένα με τη Γη. Να συνδέεται μαζί της και η κώμη του να μην είναι τίποτα άλλο από ρίζες. Ίσως για αυτό και ο WD ονόμασε αυτό το έργο του «The Connection». Όλα βγάζουν νόημα σιγά σιγά τελικά…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved